Гол за грађевинаре постигао Маринковић, док је за Лучанце стрелац био Лазар Јовановић

Гол за грађевинаре постигао Маринковић, док је за Лучанце стрелац био Лазар Јовановић

Рад: Марковић, Касалица, Младеновић ( од 85 Буснић), Шипчић, Вицо, Живковић ( од 72 Трифуновић), Игњатијевић, Баиновић, Михајловић, Перендија, Маринковић ( од 46 Стојановић)

Младост: Росић, Милошевић, Димић ( од 78 Одита), Синђић,Пејовић, Пешић ( од 29 П. Јовановић), Радивојевић, Андрић, Тумбасевић, Л Јовановић ( од 90 Голубовић), Павловић

У веома тврдом и борбеном мечу, реми на Бањици, по гол са обе стране. Повео је Рад у 13 минуту преко Маринковића, док је гол за госте ,вредан бода, постигао Лазар Јовановић у 33 минуту. После уводног опипавања пулса припретила је Младост у 9 минуту.  Снажан ударац Радивојевића, голман Марковић је успео да заустави и на кратко да одбије лопту, она је дошла на ногу Лазару Јовановићу који је из близине снажно шутирао, чувар мреже небеско – плавих је на волшебан начин сачувао свој гол и избацио лопту у корнер.  Четири минута касније ерупција одушевљења на стадиону Краљ Петар И. Маринковић је повукао контру и када је био на неких 25 метара удаљености од гола Младости одлучио се на ударац, лопта је попут танета завршила у мрежи Росића .Све до 28 минута настало је мало затишје играло се обострано стрпљиво и концентрисано, чекало се на грешку противника, као у партији шаха, а онда су се први огласили грађевинари. Михајловић је ефектно упослио Живковића који је попут вихора улетео у шеснаестерац гостију, истина отишао је мало укосо, покушао је да упосли саиграча на другој стативи, међутим лопта је закачила голмана Росића и одбила се до  Михајловић који је упутио снажан ударац из тешке позиције, али  је Росић успео да избаци лопту у корнер. Два минута касније Живковић је опробао ударац са 18 метара, лопта је завршила у наручју голмана  гостију. Младост је поравнала резултат у 33 минуту. Дуго је трајала акција Лучанаца којој је претходило изједначење . Акцију је започео Павловић и проследио лопту до Петра Јовановића који је упослио Пејовића, овај је из прве убацио лопту у празан простор у шеснаестерац до зачетника ове акције, уследио је не толико јак ударац који је изблокиран од стране Вица, лопта је кренула ка другој стативи и већ је била виђена у рукама голмана Марковића, али му је некако измигољила, па  Лазару Јовановићу није било тешко да је проследи у мрежу.

У 36 минуту после продора стрелца поготка за Младост, натрчао је Радивојевић, међутим Марковић се није дао изненадити. Шест минута касније узвратио је Младеновић ударцем са 25 метара удаљености од Росића, лопта је фијукнула поред саме стативе. Непосредно пред смирај првог полувремена Баиновић је покушао из слободног ударца са 30 метара, али Росић је избацио лопту у корнер.

И у наставку меча виђена је опрезна и концентрисана игра оба ривала, где се као у партији шаха мотрило на грешку противника. . Рад је имао имао стерилан посед лопте, Младост је зналачки затворила све прилазе своме голу и из контри  евентуално  очекивала своју шансу. Припретио је Живковић  у 51 са ивице шеснаестерца, лопта је завршила непосредно поред десне стативе голамна Росића. Покушао је и Младеновић пет минута касније, али недовољно јако. Узвратили су гости у 58 минуту. Радивојевић је упослио Пејовића на другој стативи, уследио је снажан ударац, из прве, Марковић је успео из два покушаја да пригрли лопту. Како се меч ближио крају и ритам је постепено опадао, тако да није било узбуђења пред голом Марковића И Росића.

На крају треба бити реалан и признати, реми је и најправеднији ишод ове веома добре фудбалске представе, тако да и једни и други могу бити задовољни поделом бодовног колача.

Подела бодовног колача  у овом мечу за грађевинаре добија на значењу, посебно када се има у виду да је екипа из Лучана скуп искусних зналаца који су на окупу скоро три године и који сваког тренутка знају шта хоће. Уосталом, Младост у досадашњих шест одиграних утакмица је уз Црвену звезду једина екипа која не зна за пораз. Лучанци су тренутно на трећем месту са 12 освојених бодова (три победе и три ремија).

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА