Грађевинари погоцима Касалице, Михајловића и Перендије остварили другу узастопну победу и наговестили блиставе дане на Бањици

 

Рад: Марковић, Касалица, Младеновић ( од 83 Стојановић), Лутовац, Шипчић, Вицо ( од 13 Марковић), Игњатијевић, Баиновић, Михајловић, Перендија, Маринковић

Радник: Васиљевић, Младеновић, Жарковић, Пантелић, Чубрило, Стојановић, Френцис, Ристовић ( од 74 Ђорђевић) Пејчић, Златановић, Ковачевић ( од 82 Миловановић)

Ношени добром игром и победом против Војводине у Новом Саду (1:2), момци тренера Зорана Милинковића и у меч са Радником су ушли без калкулација и погоцима прошле недеље регистрованих нападача Филипа Касалице и Стефана Михајловића, уз прецизан хитац Милана Перендије остварили други узастопни тријумф и најавили блиставе дане у Црнотравској улици.

Рад је током целог меча меча био бољ ривал, боље држао позицију на терену, био конкретнији у дефанзиви (изузев у 14 минуту) и онфазиви, стварао шансе и погађао, а на моменте у лепршавој игри, посебно у првом полувремену, мамио аплаузе објективне бањичке публике.

Небеско – плави су на најлепши могући начин отворили меч. Играо се пети минут, Касалица је упослио Михајловића ,овај је у пуном трку десном ногом прихватио лопту, потом је пребацио на леву, уследио је “пројектил” са 20 – так и нешто метра, лопта је завршила у левом углу немоћног голмана Васиљевића који је пожртвованом парадом улепшао слику за фоторепортере. Овакав гол се ретко виђа на фудбалским теренима,а Стефан Михајловић је показао да је велико појачање бањичког суперлигаша.

Три минута после вођства Игњатијевић је лепо пробио по левом боку, потом је упослио Касалицу овај је пропустио лопту за Младеновића, уследио је снажан ударац и лопта је завршила поред стативе. У 12 минуту Младеновић је после соло продора шутирао при том је натерао голмана Васиљевића да интервенише ногом и спречи да лопта заврши иза његових леђа. 

Кратко је трајала радост грађевинара. Душан Пантелић је из необећавајуће контре у 14 минуту искористио смушеност одбране домаћег тима и поравнао резултат. Пет минута касније мало је недостајало да екипа из Сурдулице преокрене резултат. Непојмљиву грешку штопера Николе Шипчића искористио је Златановић и као на тацни, на ивици петерца, упослио тамнопутог Френциса, уследио је снажан шут, међутим голман Марковић је сјајном интервенцијом сачувао своју мрежу и најавио велике голманске домете. Небеско – плави су и даље наставили са атацима, а у 28 минуту нова радост за момке Кизе Милинковића. Младеновић је извео слободан ударац са 25 метара, искоса са десне стране, његова теледиригована лопта избацила је одбрану Радника из игре, и Перендију је просто “натерала” да је спакује у мрежу. У 32 минуту бележимо лепу акцију коју је ефектно, петом, започео Михајловић, лопта је стигла до Касалице, овај је проследио до Младеновића, уследио је снажан шут, међутим неко од деанзиваца Радника је правовремено реаговао и избацио лопту у корнер. После изведеног казненог ударца из угла, Младеновић је још једном покушао, али и овог пута је на време изблокиран. Само минут касније после асистенције Лутовца, Михајловић је снажно распало по лопти,Васиљевић је крајњим напором успео да сачува своју мрежу. Време до одласка на одмор протекло је у надмоћности фудбалера са Бањице, али без озбиљнијих претњи по гол Сурдуличана.

Тек што је кренуо наставак меча, грађевинари стижу до убедљиве предности, што ће се касније испоставити и до коначног резултата. Касалица је у слалому пробио по левом боку, потом је резентним ударцем из тешке позиције погодио мрежу немоћног голмана Васиљевића. У 59 минуту Лутовац се одлучио на ударац са 18 метара, лопта је прошла кроз руке голмана Сурдуличана, али је на његову срећу завршила изнад пречке, у корнеру. Три минута касније Лутовац је још једномшутирао,овог пута искоса са десне стране, при чему је био мало непрецизан, лопта је завршила поред саме стативе. У 67 минуту бележимо акцију која је измамила аплауз на отвореној сцени. Марковић је упутио центаршут са десне стране, акцију је пратио Михајловић, потом је “ запливао кроз ваздух” и успео да ударцем главом пошаље лопту под саму пречку, међутим Васиљевић је изванредном парадом сачувао своју мрежу.Како се меч ближио крају и ритам је постепено опадао, тако да није било већих узбуђења пред голом оба голмана.

Наредног викенда захуктали Рад гостује у Хумској екипи Партизана.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА