Рад са играчем мање и преокретом стигао до тријумфа 

Рад: Стевановић, Волков, Лутовац, Денић, Младеновић ( од 64 Маринковић), Петровић, Шипчић, Вицо, Ајковић ( од 46 Љубинковић), Бједов ( од 80 Баиновић), Перендија

Земун: Остојић, Нинков ( од 43 Ђаловић), Вуковић, Цветковић, Милутиновић, Кисо, Луковић, Симић, Подунавац ( од 87 Марковић), Лацискас ( од 58 Бељић), Вукадиновић

Фудбалери Рада победили су Земун на Бањици са 3:2 у шестом колу плеј-аута Суперлиге. Грађевинари су успели да преокрену резултат против Земуна у малом београдском дербију и заслужено славе са играчем мање, али и даље нису обезбедили опстанак. Екипа са Бањице је у размаку од два минута дала два гола преко Петровића. Небеско – плави  ће сигурно остати у лиги ако у последњем колу освоје барем бод против Јавора.

Врло занимљив и веома стресан меч , посебно за Јунајтед Форсе виђен је на Бањици. Земун је стигао на Бањицу потпуно растерећем, али је дошао да игра фудбал и  прилично је намучио екипу коју са клупе предводи Зоран Милинковић.Грађевинари су имали теренску иницијативу, али нису имали решење како да пробију згуснуту одбрану Земуна. И када би пронашли “пукотину” у одбрани гостију изостала би конкретна завршница. Ипак, први су припретили момци Милана Милановића у 14 минуту преко Симића који је добро загрејао дланове голмана Стевановића. Два минута касније узвратили су фудбалери Рада када је Бједов главом закачио лопту,после центаршута Волкова, а она је завршила  тик изнад пречке. Повели су гости у 18 минуту из соло акције Подунавца који се најпре ослободио Волкова, потом Шипчића, испали су из игре Вицо и Перендија, а нападач Земуна је то вешто искористио и материјализовао акцију коју је сам започео. 

Имао је Рад јалову теренску иницијативу, али до поравнања резултата је дошло у 42 минуту преко Лутовца којему није било тешко да матира голмана Остојића после сјајне асистенције Његоша Петровића.

Минут касније нова невоља за грађевинаре. Голман Остојић је дегажирао лопту, Перендија је неспретно интервенисао, лопта га је прескочила на средини терена, акцију је пратио Вукадиновић и крупним корацима кренуо ка шеснаестерцу Рада, у трку се укључио и Вицо који се у пратњи Вукадиновића и сам саплео, при чему је у сопственом саплитању успео да саплете и “осмицу” Земуна, па му је судија доделио црвени картон као последњем играчу у одбрани.

У првом минуту наставка меча Денић је сјајно упослио Младеновића а овај је снажно шутирао и лопта је завршила тик поред стативе.

Нови шок на Бањици уследио је у 54 минуту. Једну дубинску лопту прихватио је Вукадиновић негде у висини корнер заставице потом је као на тацни упослио Симћа,који се вешто ослободио, прво Перендије потом и Љубинковића и елегантно убацио лопту у мрежу. Са играчем мање и после поготка Симића чинило се да Раду нема спаса. Међутим, минут је био потребан Његошу Петровићу да преокрене резултат. До изједначења небеско – плави су стигли из пенала у 61 минуту када је омладински репрезентативац Србије био прецизан са “креча”. Иначе, најстрожој казни је претходио прекршај Бељића над Волковом у шеснаестерцу Земуна. Минут касније Петровић је развеселио Јунајтед Форсе. Акцију је започео капитен Денић који је упослио Петровића, а овај је одложио лопту за Лутовца, уследило је послужење Петровићу као на “тацни” при чему је Петровић био немилосрдан и прецизан. Довољно за ерупцију одушевљења највернијих присталица небеско - плаве боје. До краја меча грађевинари су зналачки чували стечену предност, Земун се отворио ,али није имао решење у завршници.

После свега што се издешавало у Лучанима где је Бачка однела цео плен, са терена који су много јаче екипе напустале  погнуте главе, и после тријумфа Јавора у Шапцу, велики меч гледаћемо у Ивањици. Тамо ће Раду бити потребан бод, а Јавору цео плен како би сачували суперлигашки статус. Све то уз претпоставку да ће Бачка бити сигурна против одавно прежаљеног Борца.

Цела сезона грађевинара стаће у 90 минута у Ивањици.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА