Крај Мораве, Рад у надокнади времена остварио капиталну победу

Борац: Бајић, Марковић, Обрадовић, Драшковић, Дуповац, Чађеновић, Зоћевић Филиповић, Лукић, Кнежевић ( од 23 Џугурдић, од 80 Романић), Лима Цруз Матеус

Рад: Стевановић, Волков, Младеновић ( од 78 Маринковић), Бирманчевић ( од 24 Ајковић), Лутовац, Петровић, Шипчић, Вицо, Бједов, Баиновић, Перендија

Фудбалери Рада тријумфовали су у Чачку против Борца са 2.1, у петом колу плеј-аута Суперлиге. Након ове победе грађевинари су побегли из зоне испадања два меча пре краја првенства, док се Чачани после четири године враћају у Прву лигу.

Београдски тим је до победе дошао у правој трилер завршници, пошто је у трећем минуту судијске надокнаде из пенала постигао гол Владимир Волков.

Серијом 3-2-0 у претходних месец дана, Рад је повећао шансе за опстанак, за који ће на крају сезоне погодак са беле тачке у надокнади времена меча крај Мораве имати вероватно пресудну важност.

На овој утакмици епитет трагичара дефинитивно је понео Амер Дуповац који је био кривац практично за оба поготка.

У првих пола сата игре, изузев лагане и јалове теренске иницијативе грађевинара, није било прилика за гол ни на једној ни на другој страни. Све што се десило, парктично се догодило у последњих 15 минута. Небеско – плави су први стигли до гола на стадиону крај Мораве. Играо се 36 минут када је Богдан Младеновић дугом и прецизном дијагоналом упослио Лутовца на десној половини терена, млади репрезентативац у редовима небеско – плавих ослободио се Дуповца, мада је овај имао лопту у поседу, потом упутио центаршут на другу стативу, лопта је стигла до зачетника ове акције, уследио је још један кикс одбране, тачније Милоша Марковића, а онда је Богдан Младеновић маниром расног стрелца погодио леви угао голмана Бајића и донео велику радост своме тиму.

Могли су грађевинари да дуплирају предност три минута касније, али је срећа била на страни Чачана. Акцију “зебри” пресекао је Ајковић, лопта је стигла до Лутовца, уследио је употребљив центаршут, Бједов је натрчао у петерац из другог плана и снажним трзајем закачио главом лопту која је уздрмала пречку и одбила се у поље.

Минут касније , на другој страни тамнопути Лима Круз Матеус је дугом дијагоналом упослио Чађеновића који је снажно шутирао са ивице шеснастераца, међутим Стевановић се протегао колико је дуг и широк и сјајном интервенцијом и избацио лопту у корнер.

И уместо да прво полувреме мирно приведу крају и на одмор оду са минималном предношћу грађевинари су дозволили и тај луксуз да Чачани поравнају резултат два минута пре одласка на одмор и тако дали трачак наде чачанским зебрама.

Вицо је изгубио лопту на средини терена, потом је уследила брза контра Чачана. На центаршут упућен од стране Филиповића, Џугурдић је из петерца главом поравнао резултат, док су акцију немо посматрали Вицо и Стевановић.

С, обзиром на резултате на неким теренима и по многим комбинаторикама реми није одговарао ни Борцу ни Раду, због тога су и једни и други кренули у потрагу за целим пленом. Међутим, нервоза је учинила своје, па је у једној растрзаној игри, без осмишљених акција, виђена равноправна борба све до краја меча,без опасности по гол на обе стране.

Али,оно што је најважније за екипу са Бањице догодило се у 93 минуту утакмице. Волков је извео аут и убацио лопту у противнички шеснаестерац, скочио је Перендија и главом проследио лопту до Бједова, неспретно је интервенисао Дуповац, лопта га је погодила у руку и судија је оправдано показао на белу тачку. Пенал чист као суза!. Одговорност је преузео Владимир Волков. Хладан као шприцер пришао је лопти и послао је у један, а голмана Бајића у други угао. Славље до неба. Срећа је итекао била на страни грађевинара. Усталом, срећа прати храбре и треба је заслужити. Небеско – плави су је, итекако, заслужили.

Наредног викенда, нови изазов. На Бањицу стиже екипа Земуна.Прилика за ново доказивање, нову радост и корак ближе циљу. Очекује се жестока борба до последњег кола. Грађевинари имају снаге, воље и жеље да стигну до циља. Показали су карактер када је било најпотребније. У досадашњих пет кола плеј – аута имају најбољи учинак.А, имају још много тога да покажу!

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА