Грађевинари направили важан корак ка опстанку

Стадион : Краља Петра Првог на Бањици. Гледалаца: близу 1.000. Судија: Срђан Обрадовић. Стрелци: Младеновић у 16. и Денић у 29.минуту за Рад.

 

Рад: Стевановић, Љубинковић, Денић, Младеновић ( од 74. Милошев), Маринковић (од 63. Ајковић), Шипчић, Вицо, Бједов, Игњатијевић, Бирманчевић ( од 84 Баиновић), Петровић

ОФК Бачка: Јеврић, Димитријевић, Бајић, Варга, Бјелош, Швоња ( од 40. Тривуновић), Мићић, Радиновић ( од 63 Тасић), Ђорић, Луковић, Бајић ( од 70. Јовановић)

Важна победа Рада у 4. колу плеј –аута Суперлиге. Грађевинари су на Бањици срушили директног противника у борби за останак, Бачку, гурнули је у опасну зону и три кола пре краја направили крупан корак ка опстанку!

Небеско – плави су читав посао решили у првом полувремену, када су постигли оба гола, па сад имају велика три бода у односу на Бачку. Шта ће се догађати на Бањици грађевинари су најавили у првих пола сата игре. Мрежу гостију први је начео Богдан Младеновић у 16. минуту, док је тачку још у првом полувремену ставио Денић у 29. минту.Нема шта, фудбалери Рада најозбиљније су схватили поруку свог тренера Зорана Милинковића да су најбољи они играчи који истрче на терен. Уз то, Радов  стручњак је безусловно рекао да је обавеза пред тимом да освоји цео плен против директног конкурента у борби за опстанак, и грађевинари су то и учинили. Иако су наступили без четворице стандардних првотимаца ( Перендија, Волков, Лутовац и Веселиновић) Београђани су пружили добру партију, држали све конце игре у ногама, и на крају, постигли два гола за веома важну победу за опстанак у елити. Момци у небеско – плавој спортској униформи разгалили су срца свих оних који навијају за њих. Мозаик, упркос потешкоћама, који је сложио тренер Милинковић деловао је моћно. Кренули су небеско –плави од првог минута силовито ка голу Бачке најављујући да их једино интересује победа.У првих 15 –так минута створено је неколико добрих прилика, али је изостала конкретна завршница. Међутим, у 16. минуту спаса за госте није било. Слободан ударац са ивице шеснаестерца мајсторски је извео Богдан Младеновић, лопта је „скинула паучину“ из горњег левог угла голмана Јеврића који је само погледом успео да испрати лет лопте у мрежу.Три минута касније Петровић је топовским удрацем са 25 метара приморао голмана Бачке да се добро испружи и сачува своју мрежу.

Теренска иницијатива грађевинара крунисана је другим поготком  29. минуту. Бирманчевић је лепо упослио Денића, а изданак Радове фудбалске школе је завршио посао билијарски прецизно, погодивши даљу стативу од које се лопта одбила и завршила у мрежи. До краја првог полувремена лопта је била углавном у поседу фудбалера Рада,али није било изгледних прилика за постизање голова,а мало је недостајало да изненади шут Ивана Ђорића са дистанце у 45. минуту заврши у мрежи Стевановића, али срећа је овог пута била наклоњена грађевинарима јер је лопта погодила стативу и одбила се у гол – аут.

И у наставку небеско – плави су кренули агресивно.Истина, у жељи да се меч добије већи део другог полувремена протекао је у напетости, што је спутавало играче да буду конкретнији у завршници. У 46. минуту Маринковић је упослио Бједова, овај је проследио лопту на леву стану до Младеновића, уследио је идеалан центаршут, Бједов је закачио лопту главом, али Јеврић се истакао успешном интервенцијом. У 54. минуту Петровић је дугачком лоптом упослио Младеновића, још један идеалан центаршут је завршио у шеснаестерцу гостију, али тамо није било фудбалера Рада који би проследио лопту у мрежу.Неколико минута касније узвратила је Бачка када је Бјелош снажно шутирао, истина искоса, али Стевановић је био на висини задатка.. У 67. минуту после корнера који је извео Тривуновић, Варга је стајао на првој стативи , успео је да шутира, међутим лопта је завршила у гол ауту.Два минута касније узвратили су грађевинари. Игњатијевић је дугачком лоптом пронашао усамљеног Бирманчевића који је прилично оклевао а мого је о много брже и ефикасније да одради, на крају се одлучио да гађа даљи угао голмана јеврића, при чему је голман Бачке успео да избаци лопту у корнер.Узвратили су гости у 73. минуту, на центаршут Мићића, „резервиста“ Јовановић је покушао главом при чему је био непрецизан.У 81. минуту бележимо лепу акцију грађевинара, Милошев је проследио лопту до Бирманчевића, овај ју је одложио до Бједова који ју је повукао неколико корака, а потом је искоса са ивице петерца уследио шут, Јеврић се није дао надмудити.

До краја меча није било већих узбуђења пред голом Стевановића и Јеврића.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА