Мачва - Рад 0:0

Мачва - Рад 0:0

Мачва: Пулетић, Пејовић, Тошић, Ивић, Ристивојевић, Лазаревић, Арсенијевић, Обровац ( од 67 Милинковић), Матић, Адамовић ( од 80 Гемовић), Гаврић

Рад: Стевановић, Волков, Денић, Бирманчевић, Лутовац, Шипчић, Вицо, Бједов ( од 83 Љубинковић), Ајковић ( од 60 Младеновић), Баиновић, Перендија

Мачва и Рад одиграли су без голова у Шапцу. Београђани су тако освоји веома важан бод у борби за опстанак, посебно имајући у виду да су играли са деветорицом фудбалера у последњих 16 минута. У једној мирној и фер утакмици судија Данило Грујић из Ниша делио је картоне као памфлете. Четири жута картона доделио је домаћој и чак седам жутих, односно два црвена картона гостујућој екипи. У табору Београђана не желе да коментаришу Грујићеву “картонијаду”, јер сматрају да има ко је за то надлежан. Ипак, не желимо да улазимо у теорију завере, али ипак неке ствари нису случајне. Црвени картони (по два жута) Перендији, и Лутовцу и жути картон Волкову аутоматски значе да ће грађевинари наступити у недељу,у дуелу са директним конкурентом за испадање из лиге, екипом Бачке без ове тројице стандардних првотимаца. Али једно је сигурно да ће момци Зорана Милинковић  оставити срце на терену, успешно пребродити и тај испит, јер оно што те не убије то те ојача.

Иначе, све до спорних ситуација била је то одлична фудбалска представа у којој су уживали љубитељи фудбала у Шапцу. Два расположена ривала приказала су игру пуну садржаја, динамике , надмудривања, лепршавости, смењивали су се напади за нападом са обе стране, било је ситуација и за голове, али је на крају све завршено мирољубиво.

Прва је припретила Мачва у 10. минуту када је после корнера који је извео Адамовић лопта се обрела на другој стативи где ју је прихватио Гаврић, али његов ударац је завршио у рукама голмана Стевановића. Шест минута касније узвратио је Рад преко Бједова који је гађао сам доњи десни угао гола Шапчана, међутим голман Пулетић је укротио његов ударац. Покушао је Ивић у 21. минуту, али недовољно јако тако да је лопта била лак плена голмана Стевановића. Узвратио је Ајковић минут касније са дистанце, лопта је прохујала поред стативе. У 25. минуту Обровац је дубинском лоптом лепо упослио Матића, центарфор Мачве вешто се искрао одбрани Рада и обрео се очи у очи са голманом Стевановићем, шутирао главом из повољне ситуације, али је практично додао лопту голману грађевинара

Три минута касније лепа акција Шапчана у којој су учествовали Пејовић, Адамовић и Гаврић завршила је само на покушају, уосталом као и шут Матића, на пас Ивића, у 30. минуту.

У 31. минуту колосална прилика за Рад. Лутовац се докопао лопте на десној страни терена, потом је ушао у шеснаестерац Мачве, неспретно је интервенисала домаћа одбрана, и лопта је на крају завршила на стативи одакле се одбила и завршила у Пулетићевим рукама. Срећа је, итекако, била на страни Мачве!

Мало је недостајало да Ајковић, који се показао као специјалиста за извођење прекида, погоди гол Мачве директно из корнера у 37. минуту, међутим голман Пулетић је успео да сачува своју мрежу.

У 38. минуту уследила је права опсада гола Рада у којој је више играча Мачве покушавало да шутира, али је изблокирано од стране Баиновића и Перендије, а ударац Гаврића Стевановић је успео да укроти.

Минут касније уследила је контра грађевинара и покушај капитена Денића, али није успео да изненади Пулетића, тако да су мреже мировале током првих 45 минуту, уосталом испоставиће се да је тако остало и до краја овог веома занимљивог меча.

И у наставку утакмице грађевинари су наставили са атацима, натерали су противника на његову половину,у намери да дођу до целог плена, међутим изузев Баиновићевог ударца са 30 метара у 57. минуту, у овом периоду игре није било изразитих прилика на обе стране. А, онда је настављена “картонијада” од стране Данила Грујића У 77. минуту је доделио други жути картон, прво Лутовцу (аутоматски црвени картон) а минут касније то је исто учинио са Перендијом, тако да су грађевинари 16 минута играли са два играча мање. Лепоту и лепршавост у игри из првог полувремена заменила је нервоза и чести прекиди игре.

Свака част и честитке момцима Зорана Милинковића за одличну партију у Шапцу, посебно треба одати признање деветорици јунака који су успели да до краја меча испарирају бројчано јачем противнику и онемугуће га да озбиљније угрози Стевановића и тако заслужено освоје бод на врућем терену у Шацу, упркос потешкоћама.

У недељу, дан Д! У госте стиже Бачка, директни конкурент у борби за опстанак. Иако, десетковани, момци Зорана Милинковића оставиће срце на терену да дођу до целог плена и направе огроман корак ка опстанку, а ту смо сви ми да их подржимо у том настојању.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

09
dec2018

РЕАЛИЗАЦИЈУ ПОДИЋИ Н...

“ГРАЂЕВИНАРИ“ ОДЛУЧНИ ДА СЕ ПРИКАЖУ У НАЈБОЉЕМ ИЗДАЊУ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА (НЕДЕЉА У 17 ЧАСОВА)

01
dec2018

ПОБЕДА ИМПЕРАТИВ ПРО...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ САМО СА ЈЕДНИМ ЦИЉЕМ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ (13 ЧАСОВА)

27
nov2018

Радови “петлићи” осв...

Сјајан успех дечака са Бањице 

22
nov2018

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИН...

БАЊИЧКИ СУПЕРЛИГАШ ОБЕЛЕЖИО КЛУПСКУ СЛАВУ