Вождовцу мали градски дерби

Рад: Стевановић, Каришић (од 46 Петровић), Веселиновић, Игњатијевић, Маринковић(од 60 Бједов), Лутовац, Вицо, Зе Маркос, Бирманчевић ( од 73 Ајковић), Баиновић, Перендија

Вождовац: Кнежевић, Гајић, Милутиновић, Павићевић, Булатовић, Луковић ( од 89 Гаврић), Михајлов, Јешић, Срећковић (од 81 Златковић), Дуроњић (од 68 Машовић), Ћирковић

Фудбалери Вождовца  победили су на Бањици екипу Рада са 1:0 у уводном мечу 29. кола Суперлиге Србије. Мали београдски дерби одлучио је Андрија Луковић, дете Рада, голом у 10. минуту, при чему није прославио погодак из поштовања према бившем клубу. Тако је Вождовац овим тријумфом остао у горњем делу табеле у борби за Европу са укупно освојених 46 бодова, док је Рад после 20. пораза ове сезоне дошао у критичну ситуацију у погледу опстанка у лиги и у плеј-ауту му предстоји грчевита борба за голи суперлигашки живот.

Тим са Бањице има 21 бод.

Грађевинари су били бољи ривал и већим делом меча, посебно у првом полувремену, имали су теренску иницијативу, али не и идеју како да озбиљније угрозе голмана Вождовца.

Већ у првом минуту Зе Маркос се нашао у шанси, али је лоше захватио лопту тако да је један од дефанзиваца “змајева” успео да му изблокира ударац, не тако снажан и прецизан, у ситуацији када је могао много више да учини. Само девет минута касније, у уводном делу меча, хладан туш на Бањици!

Павићевић се изборио за једну лопту негде око “скраћеног корнера”, потом је ефектно, петом, упослио Срећковића, овај је убацио лопту у шеснаестерац Рада, прихватио ју је Андрија Луковић, повукао корак – два , уследио је снажан и ефектан ударац левицом између двојице фудбалера Рада и лопта је завршила у супротном углу немоћног голмана Стевановића.

После примљног гола грађевинари су постепено преузимали иницијативу, али нису имали решење како да озбиљније угрозе гол “змајева”. Покушали су Каришић у 19, Перендија у 36. и Веселиновић у 39. минуту, али лопта је завршавала у рукама голмана Кнежевића, или ван оквира гола

Последњих пет минута првог дела меча Вождовац се накратко ослободио притиска и мало је недостајало да у 43. минуту дуплира предност. После дуела Зе Маркоса и Павићевића лопта је дошла у посед Дуроњића који је повукао неколико корака, при чему је лоше шутирао и изгледна прилика је отишла у неповрат.

На одмор се отишло са минималном предношћу гостију и у наставку меча се очекивала општа офанзива грађевинара како би преокренули резултат и освојили драгоцене бодове у борби за опстанак.Нажалост, уместо агресивније уследила је анемична игра домаћина, где није било расположеног фудбалера за игру. Вождовац је тактички добро организовао одбрану и дисциплиновао блокирао све прилазе ка голману Кнежевићу, а фудбалери Рада нису имали идеју како да опасније припрете змајевима”, при чему је изостала енергија грађевинара, шта се год под тим сматрало.

У 48. минуту Михајлов је дубинском лоптом упослио Ћирковића који се нашао очи у очи са голманом Стевановићем, при чему се спетљао и изгледна шанса је отишла у неповрат. У истом минуту узвратио је Рад када је оштар центаршут Лазара Веселиновића закачио један од дефанзиваца Вождовца и мало је недостајало да затресе сопствену мрежу.

Покушао је и Маринковић у 59, али право у руке голмана Кнежевића. Три минута касније Баиновић је извео слободан ударац са 25 метара , међутим његов ударац је завршио изван оквира гола. Бирманчевић је у 62 минуту добро загрејао дланове голмана Кнежевића. Узвратио је Милутиновић у 66 минуту, његов ударац је завршио  изнад пречке. После прекршаја над Веслиновићем на ивици шеснаестерца “змајева” слободан ударац извео је Баиновић,али његов снажан ударац је прохујао поред стативе. До краја меча Вождовац се зналачки бранио и одбранио, док Рад неком јаловом теренском иницијативом и безидејном игром није смогао снаге, ако ништа друго, оно да барем исчупа бод.

Осам утакмица је до краја шампионата...720 минута наде да тим са Бањице може сачувати суперлигашки статус!

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА