Млади репрезентативац са два хица срушио Јавор

 

Рад: Стевановић, Волков, Веселиновић, Денић, Бирманчевић ( од 67 Бједов), Маринковић( од 79 Ајковић), Лутовац, Петровић, Вицо, Зе Маркос, Перендија( од 46 Љубинковић)

Јавор: Ђогатовић, Ристовски, Каришик, Маричић, Силва ( од 67 Петковић), Марковић, Дерек, Севић( од 57 Цветковић), Мркаић. Амановић, Панић

У оквиру 27 кола Суперлиге Србије Рад је, у једној од најважнијих утакмица сезоне, стигао до вредне победе савладавши екипу Јавора са 2:0 и тиме уписао злата вредне бодова у борби за останак.

Јунак меча је био млади репрезентативац Александар Лутовац, стрелац оба гола.

Утакмица на Бањици је почела минутом ћутања за Мирослава Вучинића (62), некадашњег фудбалера Рада. Вучинић је оставио неизбрисив траг као голгетер осамдесетих година прошлог века, када је играјући за Рад био неприкосновен и доминантан у гостујућем шеснаестерцу, а статистички подаци неумољиво указују да је у том периоду, уз Дулета Савића постигао највише голова на "првој стативи."

Што се тиче самих дешавања на терену, прво полувреме је протекло у јаловој теренској иницијативи грађевинара, али без идеје да пронађу пролаз кроз згуснуту одбрану Ивањичана који су вребали и тражили своју шансу из контри.

Већ у 6 минуту на одличан центаршут са леве стране који је упутио Маринковић, Веселиновић је остао “кратак” у ситуацији када је могао главом да закуца лопту у мрежу. Узвратили су Ивањичани контром , минут касније, Севић је пертрчао двојицу дефанзиваца Рада потом је центрирао у висини петерца, али Стевановић је помно пратио ситуацију и на време  храбром интервенцијом “скинуо” лопту са ноге Мркаићу. Пет минута касније Силва је упослио Мркаића, уследио је ударац, лопта је завршила у рукама добро постављеног чувара мреже грађевинара. До краја првог полувремена није било узбуђења пред голом Стевановића и Ђогатовића, мада су небеско – плави могли нешто више да учине у 41 минуту. Маринковић је извео казнени ударац из угла, Зе Маркос није најбоље закачио лопту главом и мало је недостајало да она стигне до Лутовца који је био у налету на другој стативи, тако да је лопта завршила у гол – ауту.

У наставку утакмици фудбалери Рада су променили приступ игри, пре свега убрзавши је за нијансу, потом су стрпљиво и мудро вребали грешку противника, и на крају то им се исплатило. Могао је Веселиновић у 47 минуту много више, али је много хтео и много започео, да би на крају све закомпликовао у ситуацији када је могао да озбиљније угрози Ђогатовића. Узвратио је Марковић ( некадашњи играч Рада), два минута касније, али на срећу небеско – плавих лопта је је погодила пречку. Лепу акцију бележимо у 54 минуту. Волков је упослио Веселиновића, овај је одлично пробио по левој страни, уследио је центаршут, Лутовац се докопао лопте али је није добро закачио и изгледна прилика је пропала..Само минут касније, на асистенцију Севића оштро је шутирао Мркаић тик изнад пречке. У истом минуту, али са друге стране, Веселиновић је опробао шут ,међутим Ђогатовић је укротио лопту.У 65 минуту после гужве у шеснаестерцу Јавора до лопте је стигао Бирманчевић који је испалио парви “пројектил” са 11 метара и када су многи видели лопту у мрежи она је при томе неког закачила од дефанзиваца Јавора, променила правац и завршила у корнеру. Покушао је и Корнелиус Дерек у 76 минуту, међутим његов ударац је на време изблокиран.

Одмах после тога уследило је славље и ерупција одушељења на Бањици. После суперсоничне контре грађевинара, Зе Маркос је дубинским пасом тражио Лутовца на десној страни , Амановић је био у прилици да пресече ту контру, међутим он је погрешио, и лопта је стигла до младог репрезентативца који је био у пуном налету, потом је ушао у шеснаестерац и рутински резентним ударцем погодио десни доњи угао немоћног Ђогатовића. Радост до неба!

За ново славље, само пет минута касније, побрино се поново Александар Лутовац који је овог пролећа снајперски расположен и ово му је уједно пети погодак у пролећном делу првенства. Вицо је упослио Ајковића на десном боку, уследио је центаршут, “резервиста” Јавора, Иван Цветковић је био у прилици да избаци лопту ка средини терена, међутим он је погрешио , неопрезно вратио лопту уназад ка свом голу, опрезан је био Лутовац и сталожено прихватио поклон и спровео лопту у мрежу за велику победу Рада и веома важне бодове у борби за опстанак.

Ношени на крилима победе против Јавора, грађевинари наредног викенда гостују у Суботици екипи Спартака.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА