На Бањици блистао млади репрезентативац Александар Лутовац

Рад: Стевановић, Волков ( од 37 Шипчић), Зе Маркос, Веселиновић ( од 83 Бједов), Денић, Бирманчевић, Маринковић, Лутовац (од 74 Ајковић), Петровић, Вицо, Перендија

Борац: Мишић, Кнежевић ( од 65 Кувељић), Чађеновић, Обрадовић, Дуповац, Зоћевић, Марковић, Лима Круз, Стаменић (од 46 Романић), Филиповић ( од 60 Лукић), Оташевић

Деби Кизе Милинковића на клупи небеско - плавих био је успешан , фудбалери Рада су декласирали екипу Борца са 5:0 у дербију зачеља, најавивши излазак из кризе, чиме су послали јаку поруку. 

Грађевинари су се померили са дна и "фењер" препустили, управо, Чачанима, а на Бањици је блистао млади репрезентативац Александар Лутовац. Нападач Рада је био троструки стрелац, а мрежу Борца затресли су још Зе Маркос и Денић, за убедљив тријумф.

Одавно Рад није наступио у таквој нападачкој формацији као против чачанских “зебри”.Од самог почетка утакмице, момци које са клупе предводи Зоран Милинковић, кренули су офанзивно ка голу ривала, а такав приступ игри им се апсолутно  исплатио.

Већ у четвртом минуту мало је недостајало да Лазар Веселиновић, на асистенцију Александра Лутовца, угура лопту у мрежу и доведе свој тим у вођство.

Узвратио је Обрадовић, три минута касније, међутим лопта је била лак плен за голмана Стевановића. Теренску иницијативу у уводном делу меча грађевинари су искористили у 17 минуту. После два узастопна корнера, које је успешно извео Маринковић, Зе Маркос се одлично снашао у петерцу противника и ударцем главом послао лопту у небрањени део мреже. Била је то уједно и најава голеаде на Бањици.

Мало је недостајало да се капитен Денић упише у листу стрелаца у 22 минуту, али је његов ударац изблокиран од стране једног од дефанзиваца Борца.

Само два минута касније нова радост за грађевинаре. Денић је упутио центршут са десне стране, негде у висини “петерца” ривала, Веслиновић је успео да главом закачи лопту гађајући супротни угао голмана Мишића, Лутовац је пажљиво пратио акцију, утрчао је на време и заједно с лоптом завршио у мрежи.

Није се дуго чекало на трећи погодак грађевинара, односно на други погодак Александра Лутовца, који је резултат одличне сарадње двојице младих репрезентативаца. На виспрено додавање капитена Денића, Лутовац је у 29 минуту по трећи пут приморао голмана Мишића на капитулацију.

Чачани су у два наврата припретили (33 и 36 минут), Зоћовић и Дуповац су били у прилици да нешто више учине, али се нису најбоље снашли у самој завршници.

Пет минута пре краја првог полувремена бележимо одличну комбинацију у интерпретацији Бирманчевића, Денића и Веселиновића, међутим “деветка” грађевинара није најбоље одреаговала, тако да се на одмор отишло са ,ионако, убедљивих 3:0.

У уводним минутима наставка утакмице тамнопути Лима је искористио грешку штопера Шипчића, обрео се очи у очи са Стевановићем, уследио је снажан ударац,међутим голман грађевинара је одлично интервенисао, одбијена лопта је поново дошла до Лиме, уследио је још један ударац, овог пута ван оквира гола.

Минут касније покушао је Оташевић, али високо изнад гола. У 56 минуту, једну дубинску лопту упућену од стране Маринковића прихватио је Лутовац ,изашао сам пред Мишића, међутим голман Борца је овог пута изашао као победник.У 61 минута Лутовац и Веселиновић су изменили дупли пас, били у прилици да озбиљније угрозе Мишића, ипак су се прекомбиновали и изгледна прилика је отишла у неповрат.

Само два минута касније, акцију је започео Бирманчевић, лопта је стигла до Лутовца, овај је лепо упослио Денића и реванширао му се за асистенцију код свог другог поготка, тако да је млади везиста грађевинара приморао Мишића да по четврти пут вади лопту из мреже.

У 69. минуту Лима је ударцем са дистанце приморао Стевановића на параду, да би три минута касније “резервиста” Кувељић гађао са дистанце, али право у руке голмана грађевинара.

Узвратили су небеско - плави у 74 минуту на најлепши могући начин који је, уједно, пропраћен аплаузом. На дубинску лопту упућену од стране Његоша Петровића маестрално је одреаговао Лутовац и из прве лепим лоб ударцем матирао голмана Мишића.

До краја утакмице грађевинари су и даље били доминантнији на терену, и изузев прилика Лиме у 89 и стопостотне шане Бједова у 90 минуту, није било већих узбуђења пред голом Мишића и Стевановића

Убедљива победа над Борцем је веома важна за грађевинаре, пре свега на психолошком плану, за повратак самопоуздања, и уједно додатни ветар у леђа да већ у среду покажу зубе “рањеном” Партизану.

 

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

23
dec2018

ПРОМОЦИЈА ХУМАНОСТИ...

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ У РЕСТОРАНУ РАД 

16
dec2018

ЈЕСЕЊА ЗАВЕСА СЕ СПУ...

„ГРАЂЕВИНАРИ“ ИГРАЈУ ПОСЛЕДЊИ МЕЧ У 2018.ГОДИНИ ПРОТИВ МЛАДОСТИ

13
dec2018

„НЕБЕСКО ПЛАВИ“ КЛУБ...

ИЗДАНЦИ ОМЛАДИНСКЕ ШКОЛЕ РАДА СА ТРОЦИФРЕНОМ НУМЕРАЦИЈОМ НАСТУПА