Гол одлуке постигао је млади репрезентативац Србије Ђорђе Денић у 39. минуту.

Рад: Дејановић, Волков (од 87. Зоњић), Љубинковић, Ђенић, Младеновић (од 71. Шипчић), Лутовац (од 90. Маринковић), Петровић, Танасијевић, Вицо, Милошев, Лукић.

Младост: Росић, Д. Милошевић, И. Милошевић, Шатара, Пешић, Пејовић, Радивојевић, Трифуновић (од 79. Марковић), Маринковић (од 46. Зврко), Гафуров (од 59. Голубовић), Синђић.

Фудбалери Рада победили су Младост на свом терену са 1:0. Гол одлуке постигао је млади репрезентативац Ђорђе Денић у 39. минуту, па је екипа са Бањице дно табеле препустила Борцу и Јавору. Изабраници Слађана Николића су се са овом победом попели на 14. место на табели и сада имају 14 бодова, док је Младост и даље десета са шест бодова више.

Била је то више тврда и борбена утакмица, не толико квалитетна, у којој је домаћин више желео победу и на крају сасвим заслужено славио и освојио веома важна три бода у борби за опстанак.

Прво полувреме на стадиону „Краљ Петар Први“ није донело много узбуђења. Опипавање пулса противника трајало је скоро пола сата, битка се углавном водила на средини терена, мада је Младост већи део времена у првих 45 минута провела испред свог шеснаестерца вребајући евентуалну контру, док су фудбалери Рада покушавали да се „ушетају“ у гол. Ни једнима ни другима то није пошло за ногом до 39. минута.  После једног контранапада „грађевинара“ Младеновић је одрадио велики део посла, прво се ослободио пратиоца, потом милиметарски прецизно упутио лопту у празан простор, његову намеру прочитао је Денић, који се обрео испред голмана Росића и прецизним ударцем са 10 – ак метара пласирао лопту у мрежу. 

Да није било постигнутог гола и покушаја Волкова у 30. минуту када је шутирао из тешке позиције, а голман Росић је морао ногом да интервенише како би сачувао своју мрежу и акције у 45. минуту коју није успео да реализује Лутовац, новинарске бележнице би остале празне.

У уводним минутима другог полувремена фудбалери Младости су кренули агресивније, Рад се неочекивано повукао на своју половину, чувајући стечену предност и вребајући прилику за евентуалну контру , што је отворило простор Лучанцима да се размахну, но на сву срећу у чети Нешка Миловановића није било расположеног фудбалера за игру.

Мало је недостајало да „небеско – плави“ дуплирају предност из контре у 52. и 55. минуту, када маестралне потезе расположеног Богдана Младеновић нису на време прочитали Денић и Лутовац, па су Милошевићи, Богдан и Иван изашли као победници. 

Младост је у последњих 20 минута притисла домаћина, међутим били су то више стихијски напади него осмишљени, тако да су „грађевинари“ успели, захваљујући жељи и борбености, да сачувају минималну предност и да на крају заслужено славе.

У среду, у ванредном 19. колу фудбалери Рада гостују у Земуну истоименој екипи.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Пеђа Милосављевић (www.starsportphoto.com)

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

10
окт2018

Тричковић: Узор ми ј...

Млади фудбалер Рада истакао је да му је за брже напредовање у каријери неопходно искуство у сениорск...

20
сеп2018

Младеновић: Нисмо за...

Реч најбољег

15
сеп2018

Шипчић исписао трију...

Грађвинари у надокнади времена савладали Динамо

14
сеп2018

У Барајеву стасавају...

Грађевинари формирали своју секцију на ободу Београда