Чак шест голова на Бањици, од тога четири постигнута у другом полувремену и победа Партизана – 4:2.

Чак шест голова на Бањици, од тога четири постигнута у другом полувремену и победа Партизана – 4:2.

Рад: Зоговић, Вицо (од 24. Шипчић), Рендулић, Зоњић, Волков, Петровић, Пишчевић (од 19. Младеновић), Лутовац, Денић, Стојановић (од 46. Вујачић), Лукић.

Партизан: Јовичић, Вулићевић, Немања Р. Милетић, Митровић, Антонов, Марјановић, Радин, Ђуричковић (од 84. Јанковић), Тавамба, Пантић (од 64. Сума), Ожеговић (од 74. Јовановић).

Партизан је савладао екипу Рада на Бањици са 4:2 у врло интересантној утакмици која је имала чудан ток. Рад је за осам минута анулирао предност „црно – белих“, пропустио зицер за преокрет, на крају кажњен головима Јовановића и Тавамбе.

У првих 45 минута „грађевинари“ су били само неми посматрачи игре „црно – белих“. Партизан је од старта кренуо агресивно, имао лопту у поседу, док се Рад искључиво определио на дефанзиву чекајући контре и полуконтре. Први су припретили „црно – бели“ преко Ђуричковића у деветом минуту, али је голман Зоговић био на месту и избио лопту у корнер. Узвратио је Рад у 12. минуту преко Стојановића који је шутирао виоско преко гола и то је био једини ударац упућен на гол Партизана. Гости су повели у 15. минуту голом Ожеговића. Ђуричковић је убацио лопту у простор иза леђа одбране „небеско – плавих“, неко од навалних играча Партизана продужио је лопту до Ожеговића који је примио лопту у трку и левом ногом је послао у даљи угао – 0:1. 

И после вођства Партизан је наставио са офанзивом, прво је Митровић у 23. минуту после корнера и одбијене лопте шутирао из прве преко гола Рада. Минут касније, Тавамба се нашао испред Зоговића, лоше је примио лопту, мало оклевао и онда се одлучио на ударац и промашио оквир гола. „Црно – бели“ су се радовали по други пут у 28. минуту. После коренера који је извео Ђуричковић, голман Зоговић је лоше проценио лет лопте, а Митровић је поклон искористио и главом је лако послао у мрежу – 0:2. Десет минута касније Ђуричковић је са дистанце био за мало непрецизан. У 40. минуту бележимо лепу акцију у интерпретацији: Вуличевић – Тавамба – Ђуричковић, али је овај последњи прокоцкао лепу прилику. До краја првог полувремена није било већих узбуђења. Мало ко је на Бањици веровао да је Рад спреман да се резултатски врати у меч. Још ако се томе додају и три принудне измене које је морао да изврши тренер Петрић у првом полувремену због повреда, шансе домаћина биле су никакве. 

У првих пола сата другог полувремена потпуно другачија слика. Као да је на терен изашао неки други Рад. Бољи, агресивнији, одлучнији и далеко опаснији. Прешли су „грађевинари“ на формацију 4 – 4 – 2, наметнули ритам игре као и Партизан у првом полувремену и без страха су кренули ка голу Јовичића. Партизан непрепознатљив. Такав приступ исплатио им се већ у 48. минуту. Богдан Младеновић је шутирао са преко 25 метара, Јовичић је „ишчупао“ лопту из угла, али ју је кратко одбио само до Игора Зоњића, коме није било тешко да је проследи у мрежу и смањи резултат – 1:2. Могао је Рад преко Лукића до изједначења у 52. минуту. Акцију је започео Петровић, лопта је стигла до Денића, овај је продужио до Лутовца, уследио је ударац, неко од одбрамбених игача Партизана је изблокирао његов шут, лопта је стигла до Лукића који се одлучио на ударац са 18 метара, међутим лопта је прохујала тик поред стативе.

Оно што је пропуштено у 52. минуту, надокнађено је два минута касније, домаћи стижу до поравнања резултата! Продор Младеновића по левој страни завршио је центаршутем у петерац, а „резервиста“ Вуле Вујачић је одлично реаговао и испред дефанзиваца гостујуће екипе уклизао на лопту и спровео је у мрежу.

Два минута касније на центаршут Младеновића, Лутовац је шутирао главом преко гола. Покушао је Тавамба у 60. минуту да елегантно лобује истрчалог голмана Зоговића, али је за мало промашио. Један од кључних детаља меча догодио се у 66. минуту. Била је то сјајна прилика да Рад дође до резултатског преокрета. Лукић је дубинском лоптом упослио Лутовца, овај се вештом варком тела ослободио штопера Партизана, кренуо према голману Јовичићу и када је могао да бира место где ће да пошаље лопту у мрежу, он се одлучио на ударац и промашио празан гол.

После опште офанзиве „грађевинара“ Партизан је постепено преузео иницијативу која му се исплатила у 79. минуту. После додавања од стране Суме, Тавамба је направио неколико дриблинга по левој страни унутар казненог простора Рада и у правом тренутку упутио лопту у средину, где је спреман Ђорђе Јовановић који је проследио лопту у мрежу – 2:3. Антонов је могао да реши меч и отклони неизвесност, али је његов шут са 18 метара одбранио Зоговић. Тавамба је одличну партију у другом делу крунисао голом у 88. Све је сам урадио, припремио прилику и врло лепо савладао Зоговића.

Екипа Рада у наредном колу гостује Јавору у Ивањици.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима