После извођења једанаестераца, Рад победио Земун у Горњој вароши са 6:5 и пласирао се у осмину финала Купа Србије.

После извођења једанаестераца, Рад победио Земун у Горњој вароши са 6:5 и пласирао се у осмину финала Купа Србије.

Земун: Остојић, Милутиновић, Пајовић, Цветковић, Асани (од 79. Димић), Луковић, Вучић, Младеновић, Јустас (од 65. Лечић), Лаури (од 65. Кисо), Бељић.

Рад: Зоговић, Волков, Денић (од 46. Стојановић), Младеновић (од 74. Гузина ), Петровић, Пишчевић, Шипчић, Вицо, Вујачић (од 65. Грбовић), Зоњић, Лукић.

Фудбалери Рада пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су у Горњој вароши после бољег извођења пенала савладали екипу Земуна са 6:5. У регуларном току утакмица је завршена без голова. На пенал - рулету бриљирао голман Зоговић који је успео да одбрани два ударца са беле тачке.

У занимљивом мечу два ривала који гаје сличан стил игре, било је изгледних прилика и узбуђења на обе стране и само су голови недостајали да утисак у регуларном делу меча буде потпун. Прву прилику на утакмици имали су Земунци у 2. минуту када је Пајовић после додавања од стране Бељића изашао сам на Зоговића, али је голман Рада добро реаговао. Лепу акцију Земунаца бележимо и у 12. минуту када је Луковић дугом дијагоналом упослио Асанија који је упутио леп центаршут, натрчао је Лаури, међутим лоше је шутирао и изгледна прилика је отишла у неповрат. Само два минута касније Луковић је испробао ударац са дистанце, право у руке добро постављеног голмана Зоговића. Узвратили су „грађевинари“ у 17. минуту преко Лукића из слободног ударца са 20 метара, али Остојић се није дао изненадити. У 21. минуту Лукић је извео корнер, Шипчић је био највиши у „букету“ играча, уследио је ударац главом, међутим лопта је завршила тик изнад пречке. После мини серије Рада, уследила је мини серија Земуна. Покушали су Луковић у два наврата (29. и 33. минут) и Бељић у 30. минуту, али безуспешно. У смирај првог полувремена (40. минут) Вујачић и Младеновић су шутирали из близине, међутим њихови ударци су на време изблокирани.

У наставку утакмице спласнуо је ритам Земунаца, Рад је постепено преузимао све конце игре и опасно припретио у три наврата. Прво, Младеновић је у 60. минуту шутирао са дистанце, али његов ударац је завршио поред стативе. Најизгледнију прилику да лопту убаци у мрежу имао је Његош Петровић, минут касније, после хируршки прецизног центаршута Младеновића, међутим млади везиста „грађевинара“ је из непосредне близине погодио стативу. Три минута касније покушао је и Зоњић, после центаршута Лукића, ипак, лопта је прохујала поред стативе. И домаћин је имао изгледну прилику у 75. минуту када су Лечић и Милутиновић измењали дупли пас, овај други је снажно шутирао, међутим Зоговић је сјајном парадом избацио лопту у корнер. Смирај утакмице је протекао у међусобном надмудривању, али без неких изгледних прилика, тако да се након мирољубивих 0:0 приступило пенал - рулету. Више среће у извођењу пенала имао је Рад и славио резултатом 6:5. За небеско плаве погађали су Лукић, Стојановић, Вицо, Волков, Пишчевић и Петровић, док је Зоговић зауставио ударце Луковића и Пајовића.

Ево и подсетника како је Рад елиминисао Земун после бољег извођења пенала и тако стигао до осмине финала Купа Србије.

1:0 – Лукић, 1:1 – Лечић;

2:1 – Стојановић, 2:2 – Бељић;

3:2 – Вицо, 3:3 – Вучић;

3:3 – Зоњићев ударац зауставио је Остојић, 3:3 – ударац Луковића брани Зоговић;

4:3 – Волков, 4:4 – Младеновић;

5:4 – Пишчевић, 5:5 – Димић;

6:5 – Петровић, 6:5 – ударац Пајовића одбранио је Зоговић и омогућио свом тиму да се пласира у осмину финала Купа Србије које је на програму 25. октобра.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић и Марко Спасојевић (Penal.rs)

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима