Фудбалери Рада нису искористили изгледне шансе, а потом су дозволили да Борац искористи њихове грешке.

Фудбалери Рада нису искористили изгледне шансе, а потом су дозволили да Борац искористи њихове грешке.

Борац: Бајић, Василић, (од 46. Обрадовић), Оташевић, Дуповац, Kостић, Чађеновић, Зоћевић, Пропадало (од 59. Јовановић), Матеус, Kнежевић, Стаменић (од 82. Вучићевић).

Рад: Зоговић, Мијаиловић, Рендулић, Зоњић, Вицо, Пишчевић, Стојановић, (од 86. Вујачић), Младеновић (од 78. Грбовић), Денић, Лутовац (од 86. Гузина), Лукић.

Фудбалери Борца уписали су прву победу у сезони пошто су пред својом публиком савладали Рад са 3:1. Домаће је у предност довео Урош Стаменић, некадашњи играч Војводине, у 62. минуту, брзо је изједначио Лутовац у 70., да би Дуповац у 83. и Јовановић у другом минуту надокнаде донели победу Борцу. 

Била је то утакмица са два потпуно различита полувремена, у којој је Раду припало прво, а Борцу друго полувреме. Оно што су пропустили „грађевинари” у тренуцима када су били супериорнији, то су искористиле инспирисане „зебре” у наставку меча и на крају заслужено славиле први тријумф у сезони. „Грађевинари“ су практично сами себе победили, пошто нису искористили изгледне шансе, а потом су дозволили да Борац искористи њихове грешке. 

Овим мечом у Чачку је неславно завршена мини серија Рада од три меча са противницима сличног фудбалског знања и од укупно девет бодова освојили су само бод, мада су најлакше могли да дођу до целог плена, управо у Чачку. Црвена лампица је упаљена на Бањици и предстоји грчевита борба за опстанак. Упркос томе што Петрић упозорава да фудбалери извуку поуке из сваког пораза, они то никако да схвате или учине. У чему је проблем знају само играчи и стручни штаб, мада и једни и други негирају проблем, а он је евидентан, нема резултата! 

Бољи приступ утакмици и нешто повезанија игра у односу на претходне мечеве обележили су прво полувреме у табору „грађевинара“.Почело је школском акцијом у 8. минуту када је Пишчевић дугом дијагоналом пронашао Мијаиловића на десној страни, уследио је центаршут, на лопту је натрчао Лукић и шутирао из непосредне близине, али се голман Бајић истакао добром интервенцијом. После ове акције, Рад је имао већи посед лопте, теренску иницијативу, али, нажалост повољне прилике нису материјализоване.Прво је Лукић у 19. минуту шутирао са леве стране искоса, а лопту која је ишла у мрежу неко од одбрамбених играча Борца је избацио у поље. Денић је у два наврата промашио оно што се тешко промашује. У 24. минуту на асистенцију Лутовца, Денић је из повољне ситуације покушао да лобује голмана Бајића при чему је пребацио лопту преко пречке. Шест минута касније, исти играч је на асистенцију Лутовца изашао један на један на Бајића, али је голман Чачана храбром интервенцијом, падом у ноге, сачувао своју мрежу. Покушао је Лукић у 33. минуту са 18 метара, међутим Бајић је био добро постављен.

Чачани су се тек огласили у 38. и 41. минуту са полуприликама Kнежевића и Матеуса, без озбиљније претње голману Зоговићу. Могли су „грађевинари“ теренску иницијативу да крунишу поготком у 43. минуту после правилно досуђеног једанаестерца када је Лутовац „покошен“ са леђа од стране Василића у шеснаестерцу „зебри”. Млади нападач није испоштовао неписано фудбалско павило да играч над којим је направљен прекршај не изводи најстрожу казну, већ је приграбио лопту и после ударца са “креча”, погодио је стативу и лопта се одбила у поље. Мада, није му ово први случај да из пенала погађа стативу. Била је то одлична прилика да се голом при самом крају првог полувремена унесе још већа нервоза и паника у табор Чачана, који би у наставку морали да се још више отворе и јуре, макар, изједначење што би добро дошло „грађевинарима“ да их чекају на контру.

Толики промашаји фудбалера Рада, посебно промашај са пенала, унели су додатно самопоуздање фудбалерима Борца који су у наставак утакмице ушли мотивисаније, организованије и офанзивније, што им се на крају исплатило. Почело је лепом приликом за Борац, Kостић се у налету ослободио двојице одбрабених фудбалера Рада потом је упослио Зоћевића уследио је снажан шут, Стојановић је на време уклизао и изблокирао ударац. Три минута касније, Kнежевић је са дистанце био за мало непрецизан. У 59. минуту Kостићев „пројектил“ Зоговић је крајњим напором зауставио.Три минута касније из једне наизглед безазлене ситуације Стаменић се најбоље снашао у шеснаестерцу Рада и савладао Зоговића. Само десетак минута трајала је радост Чачана, када је Лутовац исправио грешку из првог полувремена и са десетак метара матирао Бајића и тако поравнао резултат. Нова радост за чачанске „зебре“ стигла је у 83. минуту из прекида. После ударца са угла, Дуповац је био највиши у скоку и погодио незаштићени део мреже. Покушали су „грађевинари“ пред крај меча да дођу до поравнања резултата, истина безидејно, па је Јовановић, после додавања од стране Kостића искористио контру и ставио коначан резултат утакмице у другом минуту надокнаде времена.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима