Фудбалери Рада и ОФК Бачке ремизирали су у сусрету 9. кола Супер лиге Србије одигравши меч без голова.

Фудбалери Рада и ОФК Бачке ремизирали су у сусрету 9. кола Супер лиге Србије одигравши меч без голова.

Рад: Зоговић, Вицо, Рендулић, Зоњић, Волков, Лукић, Петровић (од 71. Стојановић), Денић, Младеновић (од 64. Милошев), Лутовац, Вујачић (од 81. Гузина).

ОФК Бачка: Јеврић, Николић, Варга, Спремо, Живковић, Бјелош, Макарић (од 73. Мичић), Балабановић (од 82. Ивковић), Шарац, Радиновић, Трифуновић (од 87. Чековић).

На Бањици подела бодовног колача на равне части. Може се рећи да ће за слађом половином колача знатно више жалити гостујући фудбалери који су се у неколико наврата испромашивали, и током целог тока меча диктирали темпо, заиграли амбициозније, нападачки, са жељом да освоје цео плен, али нису успели да дођу до тријумфа. Рад је био неочекивано безопасан током већег дела меча и могао се стећи утисак као да је био врло задовољан поделом плена, иако су им бодови неопходни у борби за опстанак. За разлику од Рада, Бачка је играла лепо у пољу, брзим и једноставним комбиновањем, тако да се већина збивања дешавала на половини „грађевинара“ који су у игри без игре, бескорисним и бесциљним комбиновањем , већином на својој половини, буквално мучили лопту. Мада и у таквом бледом издању могли су да дођу до три бода да је Лутовац био спретнији у надокнади времена.

Изузев голмана Зоговића који је у неколико наврата сјајним интервенцијама сачувао своју мрежу и донекле борбености Владимира Волкова остали играчи не заслужују да им се име спомене. Прво узбуђење десило се већ у 2. минуту, када је грешку штопера Зоњића искористио Макарић и упутио снажан шут, али Зоговић је био на висини задатка. Само минут касније, исти играч је снажно шутирао са дистанце, међутим Зоговић се још једном истакао. И Спремо је испробао силину свог ударца у 8. минуту, на срећу „грађевинара“ био је непрецизан. Да и Рад зна да запрети видело се у 30. минуту. Вујачић је прецизним додавањем упослио Лукића, овај се сам обрео пред голманом Јеврићем који је храбром интервенцијом, падом у ноге, сачувао своју мрежу.

Пет минута касније још једна сјајна интервенција голмана Зоговића. На асистенцију Николића, Спремо је снажним ударцем са дистанце прецизно циљао, али је голмам „грађевинара“ пантерским скоком извадио лопту испод пречке и изабцио је у корнер. До краја првог полувремена није било већих узбуђења, тако се на одмор отишло без голова, с’ тим што остаје утисак да је гост био теренски доминантнији и ближи да промени почетни резултат.

Мислило се да ће Рад у наставку живнути, посебно после продора Лукића у 46. минуту када се ослободио противника и из непосредне близине покушао да пошаље лопту у мрежу, али га је у томе спречио главни судија досудивши фаул у нападу. Међутим, и у наставку иста прича. Млако, очајно, безвољно, безидејно, без имало страсти, тако би се у најкраћем могла описати игра „грађевинара“ и у наставку утакмице.

Могла је Бачка у 56. минуту до вођства. Макарић је снажно шутирао из непосредне близине, али захваљујући интервенцији, прво Зоговића, потом Рендулића мрежа је остала сачувана. Покушао је Рад са контром у 70. минуту када је Милошев упослио Лутовца, а овај је упутио употребљив центаршут , међутим неко од одбарамбених играча Бачке је на време избацио лопту у корнер. Само три минута касније Спремо је на асистенцију Николића оштро шутирао из повољне позиције, лопта је завршила преко гола. У 81. „резервиста“ Мичић је протутњао попут вихора по десној страни при томе остављајући најужу одбрану Рада иза себе и када је био у прилици за шут, гађао је даљи угао голмана Зоговића, међутим лопта је прохујала тик поред стативе.

Упркос теренској иницијативи и пропуштеним приликама могла је Бачка на крају да остане и без заслуженог бода. Играо се последњи минут надокнаде времена, Лутовац је умакао одбрамбеној линији Бачке, изашао сам пред голмана Јеврића који је храбром интервенцијом зауставио ударац нападача „грађевинара“ и спречио изненађење.

После пораза у Сурдулици и ремија на Бањици, „небеско - плавима“ остаје да се „ваде“ у Чачку против Борца и ако је судити на основу виђеног, предстоји им грчевита борба за опстанак, уколико се нешто под хитно не промени у односу према игри и обавезама.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима