Стрелци за домаће били су Златановић у 20. из пенала, Мијић у 47. и Радовић у 78. минуту, док је једини погодак за госте постигао Лутовац у 51. минуту.

Стрелци за домаће били су Златановић у 20. из пенала, Мијић у 47. и Радовић у 78. минуту, док је једини погодак за госте постигао Лутовац у 51. минуту.

Радник: Чанчаревић, Булатовић, Ивановић, Пантелић, Станковић (од 89. Марковић), Радовић (од 81. Младеновић), Павловић, Мићић (од 85. Плавшић), Мијић, Танасин, Златановић.

Рад: Зоговић, Вицо, Шипчић (од 46. Вујачић), Зоњић, Мијаиловић, Рендулић, Стојановић (од 70. Младеновић), Пишчевић, Лутовац, Денић, Лукић (од 76. Милошев).

У 8. колу Супер лиге Србије Радник је победио Рад у Сурдулици са 3:1 и уписао прве бодове на свом терену, а занимљиво је да су то и први голови постигнути у Сурдулици. Златановић из пенала у 20. и Мијић у 47. донели су сигурну предност Сурдуличанима, коју су „грађевинари“ угрозили поготком Лутовца у 51. минуту. Ипак, Радовић је у 78. минуту затресао мрежу „небеско – плавих“ и обезбедио да бодови остану на југу Србије.

У првом, не много садржајном, полувремену виђена је више борбена него квалитетна фудбалска представа. Све до 20 минута вођена је борба за превласт на средини терена без изразитих опасности по голмане Чанчаревића и Зоговића. А, онда спорна ситуација. На опште изненађење свих присутних на стадиону у Сурдулици судија Лукић је дуел између Шипчића и Радовића у шеснаестерцу Рада окарактерисао као прекршај гостујућег штопера и досудио најстрожу казну, иако се није стекао такав утисак. Протестовали су фудбалери Рада, али одлука није промењена. Сигуран реализатор са 11 метара био је Златановић који је лопту послао у један, а Зоговића у други угао.

„Грађевинари“ су први пут припретили у 26. минуту преко Стојановића, али његов ударац са дистанце завршио је у рукама голмана Чанчаревића. Само минут касније узвратио је Златановић после асистенције Радовића, међутим његов ударац је завршио поред гола. Покушао је и Лутовац левицом са ивице шеснаестерца, али право у руке домаћег голмана (31. минут). И, малтене то је све било у првих 45 минута, прилично незанимљивих.

У другом полувремену Рад је кренуо боље, ангажованије, али недовољно да преокрене резултат и недовољно за овај ранг такмичења. У 47. минуту уследио је нови шок за „грађевинаре“. После корнера који је извео Пантелић са леве стране, Зоговић је кратко избоксовао лопту и она је стигла до Мијића који је кроз шуму ногу погодио мрежу за опипљивих 2:0. Само четири минута касније Рад смањује предност скоро на идентичан начин као што је Радник преко Мијића постигао други погодак. Корнер са леве стране извео је Лукић, Чанчаревић је избоксовао лопту и она је стигла до Стојановића, овај је из прве упослио Лутовца који искоса са десне стране кроз згуснуту одбрану Сурдуличана погађа десни доњи угао голмана домаћих. Овај резултат као да је дао крила „грађевинарима“, тако да се игра распламсала. У 56. минуту бележимо лепу контру Рада када је Вујачић лепо упослио Лукића, а овај је снажно шутирао и лопта је завршила тик поред стативе. Узвратио је Радник три минута касније, Пантелић је пронашао Павловића, али и његов ударац је завршио поред гола. У 62. минуту Лукић је извео слободан ударац скоро из угла одакле се изводи корнер, лопта је стигла на другу страну до Вујачића који ју је закачио главом, али тик поред стативе. У јеку тренеске доминације и притиска Рада, посебно у последњих 15 минута, Радовић, коначно, у 78. минуту постиже гол и отклања све неизвезности око победника меча. Златановић и Станковић су направили прави дар - мар по десној страни у шеснаестерцу Рада, лопта је коначно стигла до Радовића који је шаље у празну мрежу. И на крају вреди истаћи и акцију Рада у 87. минуту. Мијаиловић је упослио Лутовца, овај се ослободио противника, створио простор за шут, потом распалио по лопти, међутим Чанчаревић се истакао феноменалном одбраном.

Фудбалери Рада у среду, у ванредном колу, дочекују екипу Бачке потом за викенд гостују у Чачку. Овим „грађевинари“ полажу тест истине које су им могућности у овом првенству. У наредне две утакмице играју са ривалима њима сличних квалитета, уосталом као што је то био случај у Сурдулици. Први испит нису положили следи поправни у среду и за викенд.

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима