Под Багдалом Напредак два пута водио, два пута су „грађевинари“ успевали да дођу до изједначења, на крају су на Бањицу заслужено однели бод и показали да ће бити тврд орах у овој сезони.

Под Багдалом Напредак два пута водио, два пута су „грађевинари“ успевали да дођу до изједначења, на крају су на Бањицу заслужено однели бод и показали да ће бити тврд орах у овој сезони.

Напредак: Никола Петровић, Бајић, Симоновић, Тубић, Урошевић, Шљивић, Маркоски, Милисављевић, Аливодић, Вукановић (од 79. Немања Петровић), Каслица (од 85. Ђерић)

Рад: Марковић, Вицо,Мараш, Зоњић, Волков, Пишчевић, Баиновић, Лутовац, Лукић (од 72. Милошев), Денић, Вујачић (од 89. Шипчић)

Сјајна фудбалска представа у Крушевцу завршена је најреалнијим исходом, ремијем, 2:2, мада су обе екипе како се ближио крај меча прижељкивале цео плен. Није се Радова младост уплашила одличне екипе Напретка предвођене искусним Аливодићем, Касалицом, Вукановићем, већ је храбро показала зубе и пружила снажан отпор ривалу који је један од главних претендената за излазак на европску сцену и на крају заслужено однела бод у Београд и показала да ће бити тврд орах у овој сезони. Одабрао је Гордан Петрић одличну тактику, максимално је појачао средњи ред који је разграђивао тактику и одбијао све атаке фудбалера Напретка, али је при томе имао и одличну трансформацију у нападачку формацију, тако да су „грађевинари“ били непрестана опасност пред голом Крушевљана.

Оба ривала су у меч ушла са жељом да освоје бодове ида се у што бољем светлу представе бројним гледаоцима. „Грађевинари“ су у почетку меча имали више од игре, неколико зрелијих прилика, али нису успели да затресу мрежу Петровића. Напредак је озбиљно припретио већ у тренуцима кад су се „испитивале снаге“. Већ у трећем минуту Лутовац је био у прилици да начне мрежу голмана Петровића, али је за мало био „кратак“ и изгледна прилика је отишла у неповрат. Десет минута касније покушао је Лукић да изненади Напретковог чувара мреже, али будан је и опрезан био Петровић и без великих потешкоћа сачувао своју мрежу. После почетних атака „грађевинара“ могао је Напредак до вођства у 21. минуту. Капитен Марковски је одлично асистирао Вукановићу, овоме је био отворен пут ка голу Марковића и када се очекивало да лопта заврши у мрежи, најбољи стрелац „чарапана“ из претходне сезоне је са неких 10 – ак метара шутирао високо преко гола. Само минут касније Шљивић је опробао ударац са дистанце, а лопта је фијукнула, за мало изнад гола.

У 30. минуту Мараш је у последњем тренутку пресекао обећавајућу акцију Бајића и избацио лопту у корнер. Убрзо су узбуђења прешла на супротну страну. Лукић је у 34. минуту одлично шутирао, лопта је ишла под саму пречку и када су је сви видели у мрежи, Петровић је пантерским скоком избацио лопту у корнер. Само три минута касније Рад је имао велику прилику да први дође у вођство. Лутовац је избио сам пред Напретков гол, при томе је оклевао и прокоцкао идеалну шансу. И како то обично бива по неписаном фудбалском правилу, екипа која пропусти такву шансу бива кажњена. Играо се 39. минут утакмице, Аливодић је са десног бока идеално центрирао, а искусни Касалица је закуцао лопту главом у мрежу и тако заокружио веома садржајно прво полувреме. 

Није момке Гордана Петрића деморалисало вођство Напретка, већ су наставили са атацима што им се исплатило у 55. минуту. Лутовац је надмудрио Шљивића, потом је шутирао оштро по земљи и није било спаса Петровићу 1:1, тако да се нападач „грађевинара“ искупио за промашај из 37. минута. Није дуго трајала радост Радоваца, на једну одбијену лопту натрчао је Аливодић и рутински је спровео у мрежу из непосредне близине, 66. минут и 2:1. Ни ново вођство Напретка није деморалисало „грађевинаре“ већ су вребали своју шансу. Успели су у намери у 79. минуту када је „резервиста“ Милошев искористио неуспелу офсјад замку и није му било тешко да поравна резултат на 2:2. Победу су у финишу тражили и једни и други, бодови су, међутим, подељени на равне части што је и најреалнији исход ове веома квалитетне и узбудљиве фудбалске представе, зачињене добром игром и голеадом. 

Требало би напоменути да је екипа Рада имала три играча који су дебитовали у Суперлиги Србији, а то су голман Душан Марковић и фудбалери Вуле Вујачић и Недељко Пишчевић.

Наредног викенда фудбалери Рада на свом терену дочекују екипу Црвене звезде, тако бод освојен у Крушевцу против изузетно квалитетне екипе Напретка уједно и најбоља најава градског дербија.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ФОТО Дарко Ђорђевић

Од игралишта до стадиона са Краљевом трибином...

Конструкција да се дође до свог стадиона у то време била је сложена, било је потребно:

- Да ФК РАД за своје потребе добије објекат Краљеве трибине у Црнотравској бб, коју ће реновирати, са око 6,5 хектара земље на коме ће изградити главно и помоћна игралишта, с тим да главни терен има атлетску стазу и друге елементе за атлетска такмичења, која би Град користио за повремене потребе атлетских митинга...

Прочитајте више

Контакт

ФК РАД Београд
Црнотравска бб, 11000 Београд, Србија
+ 381 11 3671 267 факс + 381 3672 110
Омладинска школа
Црнотравска бб, 11 000 Београд, Србија
+ 381 11 3699 811 факс + 381 3699 812

Најновије

06
јул2018

Имам три неизбрушена...

Интервју - Бојан Јоргачевић

05
јул2018

Мачва победила Рад (...

Бледо издање грађевинара на претпоследњој провери на Златибору

04
јул2018

Подмлађени Рад изгуб...

Киза Милинковић очитао лекцију младим грађевинарима