СНАГА КОЛЕКТИВА ЉУБИНКОВИЋЕВ ” КЕЦ ИЗ РУКАВА “

На пролећној премијери на Бањици, у утакмици против Графичара, кадети Рада су пружили одличну партију, остварили минималну победу (1:0) и на најбољи могући начин показали свој раскошни таленат. „Минималац“ вредан максималне радости дело је Вељка Радловачког.


Тренер кадета Рада, Зоран Љубинковић задовољан је издањем његових играча у дуелу са Звездином филијалом, на старту пролећног дела првенства.


-Прва утакмица је увек најтежа, знали смо колико нам она значи. На почетку је постојао притисак јер морате да покажете све оно што сте увежбавали током припрема. Припреме су недавно завршене, ноге су још тешке, али су моји момци ушли у меч максимално ангажовано и концентрисано и како је утакмица текла дечаци су се постепено ослобађали притиска, остварили предност коју смо сачували до краја. Најважније је да смо остварили победу која ће нам много значити у наставку првенства. То је добро за нас, јер нам подиже самопоуздање.

Ова победа посебно добија на тежини када се има у виду да смо савладали Звездину филијалу. – истакао је тренер Радових кадета.


Љубинковић не воли да истиче појединце испред колектива и да их у јавности детаљно анализира.


-Заиста, не желим, нити је то мој манир да издвајам појединце. Презадовољан сам како су момци одиграли утакмицу. Одиграли су доста добро тимски, где се не издвајају појединци већ играју као колектив. Снага колектива и тимски дух су били, и биће наша добитна комбинација. – открива популарни Љубе.


Пред кадетима Рада на реду је нови изазов. На Бањицу, овог викенда, стиже Партизан.


-Поставили смо одређене стандарде у свим сегментима и на свим нивоима, подигли летвицу високо и испод тога не идемо. Следи нам серија јаких утакмица. Што теже и јаче утакмице су добре за децу, јер она на таквим мечевима стасају, расту, јачају, напредују, кале се… Први на реду је Партизан. Не потцењујемо нити прецењујемо екипу из Хумске, свесни смо својих квалитета, знамо колико можемо и идемо даље. Желимо да се надигравамо и остваримо што бољи резултат – категоричан је Љубинковић.


На вечиту полемику шта је важније, да се стварају играчи за први тим или да се јури резултатат млади и перспективни тренер кадетске селекције грађевинара има своје виђење.


-У Раду формирање играча и резултати иду руку под руку, јер једно без другог не може. Циљ је да из наше школе изађе што више квалитетних фудбалера за први тим, а истовремено гледамо и на резултате, јер код деце треба усадити победнички дух. – закључио је Љубинковић.


Стрелац одучујућег поготка против Графичара не крије одушевљење.


-Била је то доста чврста, борбена и на моменте оштра утакмица. У 27. минуту један од играча Графичара је погрешио у додавању, Брауновић се домогао „буба- маре“, ја сам истрчао на десну страну, краичком ока он је приметио моје кретање и на време ми додао лопту, уследио је снажан ударац и лопта је завршила под пречком. Мојој срећи није било краја. Ово ми је један од најдражих голова. Прво, што је постигнут на старту првенства да ми улије додатно самопоуздање, а онда тај гол је одлучио победника и на крају што је победа извојевана против Звездине филијале. – са задовољством констатује Вељко Радловчаки, а на новинарско питање да ли наредног викенда против Партизана обећава гол, дипломатски је одговорио:


– Није важно ко ће постићи погодак, важно је да победимо. Одиграћемо по замисли нашег тренера и верујем у успех. – закључио је стрелац победоносног гола против Графичара.


© ФК РАД Београд 2020