ШИПЧИЋЕВИ СНОВИ СЕ ОСТВАРУЈУ

Хитар, брз, покретљив. Има завидну снагу и чврстину. Игра константно добро, без осцилација. Сигуран на позицији штопера, беспоштедно улази у дуел, ненадмашан у скоку, нема проблем да изнесе лопту, не либи се да помогне нападачким акцијама, зна и да матира противничког голмана… Много значи за Радову одбрану, користан у дефанзиви, опасан приликом прекида. Веома важна карика у овом тиму грађевинара која има огромно искуство у најелитнијем српском такмичењу. Реч је о Николи Шипчићу, тренутно једном од најбољих младих штопера у земљи.


-Прошао сам млађе категорије у ФАП-у из Прибоја, наступао за први тим, а потом сам се обрео на Карабурми у ОФК Београду, где сам провео шест месеци. Уследила је селидба у Жарково и ту сам провео 15. месеци, да би се кончно преселио на Бањицу где сам, ево већ трећу сезону. Било је успона и падова, али то све иде у фудбалски стаж. Најбитније од свега је да се све завршило хепиендом. То је укратко моја фудбалска биографија – започиње Шипчић причу за клупски сајт.


Да је пут до звезда трновит признаје и талентовани штопер.


-Дошао сам из мале средине, али то ме није спречило да имам велике снове. Зато поручујем свима да се неустручавају да имају велике снове, ма одакле били. Признајем било је тешко, наилазио сам на разна искушења, чак у једном тренутаку сам размишљао да дигнем руке од фудбала, међутим био сам духом јак, у тим тренуцима сам успео да останем прибран, превладала је моја љубав према „буба- мари“ која је почела веома рано. Хвала Богу то ми се на крају исплатило. Стигли су лепи тренуци, осећај је изванредан, некако испуњавајући. Све ме ово мотивише да радим још јаче и више. Снови ми се остварују. Зато поручујем свима који се нађу у недоумици да не клону духом јер после кише долази сунце…


Минула сезона за фудбалере Рада била је турбулентна и осцилирајућа, али је на сву срећу завршена хепиендом. Млади штопер небеско – плавих жели да што пре заборави исту, упркос чињеници да је целу одиграо константно добро и скренуо пажњу бројних клубова.


-Било и непоновило се више. Најбоље је да ту сезону памтимо по опстанку у лиги и да је архивирамо. Лично сам задовољан својом игром, али фудбала је колективна игра.


Припреме за нову сезону су у пуном јеку, а Шипчић истиче задовољство због новина у тренажном процесу.


-Добро је што је лопта присутна приликом рада, другачије изгледа него да је „ суво“ трчање и онда нам буде лакше. Издржавамо све, доста је напорно, али нам рад са лоптом омогућава да у глави лакше подносимо физички напор. Трудимо се да сваки задатак обавимо максимално квалитетно и концентрисано.


За стаменог штопера Рада влада велико интересовање иностраних клубова, а Шипчић трезвено размишља:


-Дешавају ми се лепе ствари, али чврсто ,са обе ноге, стојим на земљи. Све моје тренутне мисли усмерене су само за клуб са Бањице, јер сам од њега добио све и желим да му то вратим. Лепо је што за мене влада интересовање страних клубова, али о свему се пита Рад, клуб који ме је афирмисао и као фудбалера и као човека – закључио је Шипчић.


© ФК РАД Београд 2019