РЕМИ СА ДОМАЋИНОМ

РАД 0 : 0 ЗЛАТИБОР

 Рад: Марковић, Милутиновић, Ђорић, Добријевић, Башановић, Трнинић, Дамјановић, Илић, Јовановић С., Живковић, Ковачевић .

Играчи су још и: Мићановић, Миличковић, Трифуновић, Дедијер, Грубишић, Пахомов,Стојановић, Зоговић, Секулић, Јовановић Ј.

Златибор: Рнић, Јездимировић, Тодоровић, Глишовић, Милановић, Бјелош, Крстић, Ђаковић, Ђокић, Вукић, Стаменић.

Играли су још и: Чупић, Адама, Атанасковић, Радовић, Станковић, Дасић, Ђокић, Бујиша, Стојановић, Деспић.

У трећој контролној утакмици, веома борбеној, где је Рад доминирао и водио главну реч, мреже се на крају нису тресле. Коначан резултат Рад 0 : 0 Златибор .

Већ у 5. минуту утакмице Ђокић је побегао одбрани Рада и покушао да угрози голмана Марковића, који је из овог дуела изашао као победник и сачувао своју мрежу. Уследила је иницијатива Рада. Јовановић је имао шансу са двадесетак метара, али је лопта завршила поред гола. Нешто касније Ковачевић се изборио за шансу, пресекавши лопту између одбранбених играча Златибора, шутирао је, али право у руке голмана Чупића. У 29. минуту Живковић је одузео лопту и покушао да још

једном угрози противника, поново безуспешно, поред гола. Могао је Златибор казнити Грађевинаре за све пропуштене шансе, када се после слободног ударца снашао Бјелош и главом сместио лопту иза леђа Марковића, међутим радост им је ускратио помоћни судија показавши на офсајд. У последњем минуту игре првог дела шансу је имао Вукић, но непрецизно, лопта је завршила поред гола.

Ротирали су тренери почетком другог полувремена велики део екипе. Резервисти Рада испратили су темпо прве екипе и ништа мање доминирали у односу на противника.

Нападали су грађевинари, али је изостајала завршница. У 70. минуту споран моменат, прекршај над Трифуновићем наоичиглед свих окарактерисан као једанаестерац,

судија је оценио супротно, те се игра само наставила. Пар минута касније играње руком у свом казненом простору поново је прошло некажњено за играче Златибора.

Наставио је Рад са офанзивом, шансу је имао Дедијер, шутирао је, али је лопта закачила Атанасковића и завршила у корнеру. Чинио се тај корнер као златна шанса Грађевинара да добру игру крунишу и голом , када је Дедијер убацио до Добријевића, он је сјајно захватио главом, али Чупић је поново био на висини задатка. У последњним минутима, Златибор се ”разбудио”, Ђокић је одузео лопту и несебично асистирао до Бјелоша, који је шутирао, али је Мићановић ипак био спретнији. Резултат је до краја остао непромењен.

У среду, 15. Јула, игра се последња контролна утакмица на Златибору, противник је екипа Спартака.


© ФК РАД Београд 2020