РЕМИ РАДА И ПРОЛЕТЕРА НА БАЊИЦИ!

Рад – Пролетер: 1-1 (0-1)

Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 300

Судија: Данило Грујић

Стрелци: 0:1 Јовановић у 22. минуту, 1:1 Перендија из пенала у 58. минуту.


Жути картони: Бједов (Рад), Леандро, Балабановић, Ковачевић, Новаковић, Петрић ( Пролетер)


Рад: Марковић, Николић, Перендија, Касалица (од 83. минута Ковачевић), Босанчић, Стјепановић

(од 46. минута Коваленко), Петровић, Милошевић, Живковић, Бједов, Смиљанић (од 69. минута В. Трифуновић)


Пролетер: Петрић, Балабановић, Миросављев, Чоловић (од 89. минута Пантић), Марјановић

(од 74. минута Новаковић), Леандро, Јовановић, Андрејевић, Танасин, Бабић (од 80. минута Шћепановић), Ковачевић


На Бањици подела бодовног колача на равне части. Слађа половина одлази у Слану бару (с обзиром на позиције ривала на табели). Сасвим заслужено. Кад се све сабере и одузме реми је и најправеднији исход овог меча.


Гости су имали предност на полувремену голом Бранислава Јовановића у 22. минуту, али је Перендија из пенала у 58. минуту донео изједначење…


Грађевинари су од старта преузели иницијативу и почели да стежу обруч око гола гостију, истина прилично стидљиво и „јалово“, мада је Живковић у 14. минуту могао да доведе свој тим до предности – све је добро урадио изузев завршног ударца.


А, онда шок на Бањици. Играо се 21. минут утакмице, после контре Пролетера одбијена лопта стигла је до Јовановића који је прихватио лопту, а потом се одлучио на ударац са преко 25 метара удаљености и погодио циљ – место где се спајају пречка и статива (0:1).


До краја првог полувремена грађевинари су покушавали да дођу до поравнања резултата, али ипак недовољно да се стигне до циља, док се Пролетер зналачки бранио и из ретких контри опасно претио, тако да се на одмор отишло с минималном предношћу гостију из Новог Сада, 0:1.


У наставку – слична прича. Рад је стихијски нападао, Пролетер се организовано бранио и у пар наврата опасно припретио из контри. Ипак, грађевинари стижу до поравнања резулатата у 58. минуту из пенала. Најстрожој казни претходио је прекршај Балабановића над Николићем у шеснаестрецу Сланобараца. Сигуран са „креча“ био је Перендија. И поред јалове теренске иницијативе грађевинари су имали срећу у 77. минуту када је Чоловић из слободног ударца са 17 метара погодио пречку.


Следи двонедељна пауза због обавеза репрезентације и то је прилика да грађевинари збију редове за обавезе које им предстоје у наставку јесењег дела првенства у елитном српском такмичењу. 


© ФК РАД Београд 2019