РЕМИ РАДА И ЈАВОРА НА БАЊИЦИ

Рад – Јавор: 1-1

Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 300

Судија: Ђорђић Милош

Стрелци: 1:0 Калуђеровић у 86. минут из пенала, 1:1 Пишчевић у 90. минуту

Жути картони: Јовановић, Касалица, Трнинић (Рад), Павишић, Рогач, Луковић (Јавор)


РАД: Марковић, Перендија, Касалица, Јовановић (од 81. минута Трифуновић М. ), Танасијевић, Милошевић, Буснић, Лазаревић, Живковић (од 77. минута Илић ), Трнинић, Калуђеровић (од 89. минута Дамњановић)


ЈАВОР: Шуљагић, Јевремовић, Пишчевић, Николић (од 73. минута Севић ), Маричић (од 89. минута Цветковић ), Долмагић, Радивојевић (од 89. минута Милошевић ), Павишић, Луковић, Рогач, Петковић


На Бањици подела бодовног колача на равне части. Слађа половина одлази у Ивањицу с обзиром на позицију Рада на табели.


Први је припретио Рад у 14. минуту преко Калуђеровића, али његов ударац завршио је тик изнад пречке. Само три минута касније у прилици су били Калуђеровић и Буснић, али је све завршено на покушају. У наредних пола сата до одласка на одмор, размењивали су се напади и са једне и са друге стране, али без конкретне завршнице, мада је Петковић у 36. минуту могао боље да одреагује, те се на одмор отишло са најнепопуларнијим резултатом – 0:0.


У наставку меча, у 49. минуту, Петковић је могао да доведе свој тим у вођство, али је из изгледне позиције шутирао поред гола. Само осам минута касније на убацивање Живковића, Касалица је био у прилици да учини нешто више, али је био неодлучан. Минут касније узвратили су гости преко Луковића, али на сву срећу грађевинара лопта је завршила изнад гола.


Ипак Бањица је прокључала у 86. минуту када је Калуђеровић постигао гол са беле тачке и тиме ушао у историју као први стрелац Суперлиге Србије. Кратко је трајало славље грађевинара, јер је у 90. минуту, некадашњи играч Рада, Пишчевић из велике гужве поравнао резултат.


© ФК РАД Београд 2019