РАДУ ИГРА, ИНЂИЈИ БОДОВИ!

Инђија – Рад 1:0

Стадион: ФК „Инђија“

Гледалаца: 300

Судија: Милановић Милош ( Ћуприја)

Стрелци: 1:0 Илић у 13. минуту

Жути картони: Јосовић, Димитријевић, Босанчић (Инђија), Шака, Трифуновић, Перендија (Рад)


ИНЂИЈА: Прековић, Димитријевић (од 76. минута Јанковић), Бјеличић, Босанчић,

Димитров (од 88. минута Чермељ), Бастајић, Рогач, Илић, Јосовић, Милосављев, Видић


РАД: Марковић, Перендија, Касалица (од 46. минута Ковачевић), М. Трифуновић, Петровић, Милошевић, Буснић, Шака (од 78. минута Живковић), Ризнић, Илић, Трнинић (од 34. минута Јагодић)


У 19. колу Линглонг Тире Суперлиге Инђија је на свом терену савладала екипу Рада са 1:0. Гол одлуке постигао је Брана Илић у 13. минуту утакмице. Меч је протекао у апсолутној доминацији грађевинара, али је и овог пута виђена стара бољка- олако примљен гол и лоша завршница. Фудбалери Рада има за чим да жале – имали су игру, а бодови су припали домаћину.


Инђија је отворила меч лаганом иницијативом, а први пут су припретила у 11. минуту. После друге узастопне грешке Милоша Шаке лопта је стигла до Димитрова, уследила је контра, Бастајић је дугим корацима грабио ка голу Рада и несебично упослио Брану Илића који је снажно шутирао, Марковић је на кратко одбио лопту, натрчао је Босанчић, али је његов ударац на време изблокиран.


Два минута касније домаћин стиже до предности када се Брана Илић, некадашњи играч Рада, олако ослободио чувара, потом се одлучио на ударац и „закуцао“ лопту под пречку, 1:0.


Рад је узвратио у 17. минуту када се Буснић финтом ослободио чувара и обрео се у срцу шеснаестерца Инђије, уследио је ударац, Прековић је на кратко одбио лопту, она је стигла до Касалице који је покушао петом да је пошаље у мрежу, међутим његов ударац је изблокиран, лопта је поново стигла до Буснића, али ни он није успео да поентира. Неколико минута касние и Трифуновић је био у шанси, али Прековић још једном успешно интервенише.


Од тада па све до одласка на одмор на терену је постојала једна екипа – екипа Рада. Али, опет стара бољка – јалова иницијатива и лоша завршница. Инђија се повукла на своју половину и вребала из контри. Од неколико изгледних шанси најбољу прилику да поравна резултата имао је Касалица у 40. минуту када је лоше одреаговао на центаршут Бране Милошевића, а био је усамљен испред голмана Прековића.

Ипак, на одмор се отишло с минималцем Инђије.


У наставку меча Рад је кренуо на све или ништа. После теренске иницијативе, ипак, први озбиљнији ударац ка голу Инђије бележимо у 60. минуту када је „резервиста“ Ковачевић циљао право у руке чувара мреже домаће екипе. Минут касније теледиригован центаршут Бране Милошевића из корнера прохујао је око петерца, а невероватно је да нико од пет играча Рада који су били у близини догађаја није успео да је окрзне и проследи у мрежу. Већи део наставка утакмице небеско – плави су играли викторију пред голом Инђије, али, гол за макар реми нису дали. Лепа прилика је била у 81. минуту када је после убацивања Милошевића, Јагодић шутирао главом, али Прековић се није дао изненадити.© ФК РАД Београд 2019