РАДОВКЕ БРОНЗАНЕ У ПЉЕВЉИМА!


У организацији женског фудбалског клуба Брезнице из Пљеваља, у суботу у 10 часова у СЦ „Ада“ дефилеом екипа и пригодним програмом отворен је шести Међунапродни турнир пријатељства у малом фудбалу за девојке. Турнир су отворили њена екселенција, амбасадорка САД у Црној Гори Џуди Рајзинг Ранке и председник општине Пљевља Игор Голубовић. Ове године на турниру учествује 20 женских екипа са преко 400 спортисткиња, распоређених у две категорије, сениорској и кадетској. 


Кадетска селекција ЖФК Рад освојила је треће место на шестом међународном турниру пријатељства Пљевља 2019.


Kадеткиње Рада као другопласиране у групи А обезбедиле су пролаз у наредну фазу турнира. У првој утакмици Радовке су головима Јоване Ђукић и Николете Балан савладале бугарски Енко Плодлив 2:0. У другој утакмици домаћа екипа Брезнице била је боља од Рада резултатом 2:0. Трећу утакмицу грађевинарке су снаге одмериле са школом фудбала Респект из Сарајева и оствариле убедљиву победу 7:1. Голове за наш тим постигле су Ана Грујић, Катарина Јовић, а Зорана Младеновић у листу стрелаца уписала се 5 пута.


У полуфиналном мечу девојчице СФК из Сарајева минималним резултатом биле су боље од грађевинарки, а касније у финалу управо је СФК понео титулу најбоље екипе турнира у конкуренцији кадеткиња.


Био је ово први излазак на међународну сцену младих Радовки и сигурно је да су оставиле сјајан утисак својим партијама, понашањем и залагањем на терену. Наша Зорана Младеновић проглашена је за најбољег стрелца турнира – у листу стрелаца уписала се 5 пута.


Велико хвала нашим пријатељима из Брезнице на феноменалној организацији турнира, из године у годину су без конкуренције!© ФК РАД Београд 2019