РАДОВКАМА ТРИ “ЗЛАТНИКА” ИЗ МАЈДАНПЕЧКОГ РУДНИКА

Мајданпек – Рад: 1-2

Стадион: Никола Паско

Судија: Јована Милић

Стрелци: 1:0 Тепић у 6. минуту, 1:1 Танасковић у 20. минут, 1:2 Балан у 65. минуту


Жути картони: Тепић, Миливојевић, Петровић (Мајданпек), Јовановић, Милошевић (Рад)

Црвени картон: Милошевић(Рад)


Мајданпек: Станојевић, Пацић, Грујесковић Наташа, Симић, Тепић, Миливојевић, Петровић, Грујесковић Драгана,

Миленковић, Арсић (Гицић од 55. минута), Смиљковић


Рад: Недељковић (Бојаџија од 46. минута), Јовановић, Ристески, Миљковић, Балан, Николић, Јовановић, Милошевић, Танасковић, Брадара (Радосављевић од 89. минута), Живковић (Трифуновић од 86. минута)

У мечу, који је одигран по хладном, кишовитом и ветровитом времену, на терену који је био натопљен водом, у тешким условима за игру где је осим квалитета одлучивала и физичка спрема, грађевинарке су се боље снашле, биле боље и заслужено забележиле трећу првенствену победу.


Гол за домаћу екипу постигла је Марија Тепић у 6. минуту, док су стрелци за Радовке биле Сузана Танасковић

у 20. минуту из једанаестерца и Николета Балан у 65. минуту.


Кренуле су грађевинарке од првог минута агресивно, нападачки, да би већ у 6. минуту доживеле шок. Из једне контре лопта је стигла до Марије Тепић, која је, стекао се утисак из недозвољене позиције, матирала Јелену Недељковић.


Није дуго трајало славље девојака из Мајданпека јер је досуђена најстрожа казна за гошће, којој је претходио непрописан старт једне од одбрамбених фудбалерки домаће екипе над Андријаном Јовановић. Сигурна са „креча“ била је Сузана Танасковић. До краја првог дела меча грађевинарке су доминирале на терену, али се на одмор отишло са егал резултатом, 1:1.


У наставку меча, девојке са Бањице су још више додале гас, плеле мрежу око гола екипе Мајданпека, али је дојучерашња фудбалерка Рада, Емилија Симић била на висини задатка и спасила своју екипу од још убедљивијег пораза.


Доминантност Радовки на терену крунисана је у 65. минуту када је „пројектил“ Николете Балан испаљен са преко 25 метара завршио испод саме пречке. Од 71. минута грађевинарке су остале са играчицом мање на терену јер је Марија Милошевић због другог жутог картона морала раније на туширање. До краја меча није био већих узбуђења, тако да су грађевинарке заслужено однеле цео плен из Мајданпека.


© ФК РАД Београд 2019