РАД СЕ ПОРАЗОМ ОПРОСТИО ОД ЗЛАТИБОРА

РАД – СПАРТАК 0:2

Игралиште: Швајцарија

Гледалаца: 150

Стрелци: 0:1 Шормаз у 27. минуту, 0:2 Вукчевић у 52. минуту


Рад: Живковић, Стевић, Шипчић, Јагодић, Тричковић, Рогановић, Петровић, Младеновић, Смиљанић, Живковић, Касалица.

Играли још: Мићановић, Илић, Буснић, Ризнић, Ђорић, Башановић, Николић, Веселиновић, Тановић, Максим, Парађина


Спартак Ждрепчева крв: Докић, Цуцин, Ракић, Ђорђевић, Јовић, Милић, Видаковић, Yамамото, Трипковић, Вучковић, Шормаз

Играли још: Дубљанић, Радовановић, Дунђерски, Бијеловић.


У последњој провери на Златибору у склопу припрема за нову сезону, фудбалери Рада поражени су од Спартака са 0:2. Суботичани су повели голом младог Шормаза у 27. минуту сусрета, да би почетком другог полувремена Вукчевић у 52. минуту поставио коначних 0:2.


У првих четврт сата игре виђена је обострана опрезна игра у којој је Спартак, ипак, био доминантнија екипа. Лакшу теренску доминацију Суботичани су крунисали у 27. минуту утакмице. После изведеног корнера са леве стране, Вукчевић је прихватио одбијену лопту, потом снажно шутирао, голман Живковић је накратко одбио лопту, а „отпадак“ је искористио Шормаз и угурао лопту у мрежу. До одласка на одмор није било већих узбуђења пред голом Докића и Живковића.


У уводним минутима наставка утакмице, Суботичани су дуплирали предност која ће се касније испоставити коначним резултатом. После соло акције пројектил Вукчевића, искоса са леве стране са неких 18 метара, завршио је у левом доњем углу голмана Живковића. Спартак је после тога зналачки приводио утакмицу крају, Рад је нешто покушавао, истина јалово, а како су момци Богдана Корака играли најбоље говори чињеница да су за деведесет минута игре упутили само два безопасна ударца у оквир гола Суботичана ( 78. и 87. минут ). Занимљиво је да ће ове две екипе за две недеље укрстити копља у борби за бодове у оквиру првог кола нове сезоне.


Овим мечом грађевинари су завршили другу фазу припрема и са Златибора се враћају кући дан пре планираног рока, због пријатељске међународне утакмице која ће у среду бити одиграна у Бугарској.


У четири одигране пријатељске утакмице током припрема на Златибору, грађевинари су савладали Јавор са 1:0, док су поражени од Младости из Лучана са 1:2, и суботичког Спартака са 0:2. Реми је забележен против Златибора из Чајетине, члана Прве лиге Србије , 1:1.



© ФК РАД Београд 2019