РАД ПРОМОВИСАО ТРЕНЕРА И ПОЧЕО ПРИПРЕМЕ!

ФК Рад је промовисао новог шефа стручног штаба који ће у пролећној полусезони предводити небеско – плаве. У питању је Марко Мићовић, доскорашњи први сарадник шефа стручног штаба шабачке Мачве.


Мићовић је тренерским послом почео да се бави у Срему, Синђелићу, Жаркову, у млађим категоријама ОФК Београда, и на Старој Карабурми се задржао најдуже од 2013. до 2017. године, када је одлучио да се отисне преко Средоземог мора и постане тренер малтешког Балзана. Црвено – беле са Малте предводио је на 56 утакмица са скором од 31 победе, 11 ремија и 14 пораза. После разлаза са острвљанима прихватио је да буде помоћник у стручном штабу Мачве под вођством Дарка Тешовића (шест утакмица) и Драгана Аничића (15).


Спортски директор грађевинара, Ардијан Ђокај је бираним речима најавио новог шефа стручног штаба.


-Изанализирали смо доста тренера и установили смо да је Марко право решење. Радио је  на Бањици, познаје клуб, децу, кодексе клуба. Част ми је и задовољство и пресрећан сам што је Мићовић прихватио наш позив и желим му пуно среће и успеха на новом послу – истакао је први човек спортског сектора.


И  новоустоличени шеф стручног штаба небеско – плавих није крио емоције…


-Почаствован сам што сам  преузео Рад, иако је ситуација таква каква јесте. Ово је за мене изазов  и настојаћу да Рад игра добар фудбал, афирмише младе играче и избори опстанак у лиги. Поносан сам што радим у клубу у коме сам играо у омладинској селекцији, потом радио са млађим категоријама у  кадетима  и да ми је неко тада рекао да ћу данас водити први тим не бих му веровао. Свако у каријери тражи свој пут и настоји да напредује. Познајем већину играча  и  верујем да Рад може да избори опстанак .Трудићу се да испуним очекивања свих у клубу.- рекао је Мићовић.


О играчком кадру, одласцима и доласцима реферисао је спортски директор суперлигаша са Бањице.


-За разлику од других тимова који се изјашњавају путем медија о наводним понудама њиховим играчима, ми имамо  више понуда за наше играче. Међутим, наш став је да нико од играча не може да иде и нисмо од оних који желе да јефтино распродају играчки кадар. Све понуде су архивиране до лета , дакле нема одлазака са Бањице.


Што се тиче појачања наше највеће појачање је тренер Марко Мићовић, а од играча то су наши млади играчи Ризнић, Буснић, Рогановић и да више не набрајам. Ако се на тржишту појави  неко име које познајемо и које доноси квалитет наравно да ћемо реаговати. У преговорима смо са 2- 3 играча, али имена не могу да саопштим до коначног договора – отклонио је Ђокај све дилеме на релацији одласци – доласци.


Он је уједно открио и план припрема грађевинара.


-Радићемо на Бањици до 23 . јанура и већ смо заказали две пријатељске  утакмице и то против Чукаричког 18. јанура и Синђелића 22. јанура . Потом 23.јануара екипа се сели у Грчку у Префкохори, а повратак је планиран за 6. фебруар. Предвиђене су и тамо  4 контролне утакмице, а о противницима бићете накнадно обавештени – закључио је Ђокај.


После промоције, Мићовић се са сарадницима  и играчима  упутио на помоћни терен стадиона Краљ Петар Први, где је одрађен деведесетоминутни тренинг чиме су и званично почеле припреме грађевинара за нову полусезону. Мићовићу се на данашњем тренингу одазвало 29 фудбалера, а оправдано су били одсутни Перендија, Николић, Милошевић и Мићановић.

Иначе и стручни штаб је претрпео мале измене. Досадашњим тренерима Глушчевићу, Томашевићу и Гашићу придружили су се Миодраг Анђелковић, Добривоје Мутавџић и Ђорђе Рацић, док је досадашњи кондициони тренер Урош Шуљагић добио одрешене руке у избору нове средине. 


© ФК РАД Београд 2019