РАД ОДРАДИО ПРВИ ТРЕНИНГ НА ЗЛАТИБОРУ

Богдан Корак ништа не препушта случају. Одмах по изласку из аутобуса играчи су отишли на ручак ( 14 часова ) потом је уследио краћи одмор, а већ у 16.30 заказано је виђење на зборном месту у хотелском холу.


Фудбалерима Рада требало је 2 – 3 минута лаганог хода да се сместе поред фудбалског терена који се налази у склопу хотелског комлекса “Палисад”. Док су играчи поправљали опрему и притезали копачке иза гола, на терену су већ постављени чуњеви, пободена копља за различите вежбе, као да је сваки секунд драгоцен…


Корак позива играче и објашњава циљ тренинга који је конципиран у пет делова.


Почело је динамичким загревањем под комадом Уроша Шуљагића, потом се прешло на омиљену игру

“шева”, а трећи део тренинга захтевао је максималну концентрацију – радило се на пас игри.


Стојчевски дели играче у две групе, појашњава суштину овог дела тренинга и руководи радом прве групе, док је друга група под диригентском палицом Стефана Томашевића.


– Играј! Пребаци лопту на другу страну! Хоћу бржи проток лопте и кретање! Идемо три на један. Тражи играча! Идемо, притисак! Добро, иде лопта! Идемо још брже! Тако је! – чују се упозорења Стојчевског који после сваке акције хвали.


– Браво момци, то се тражи!


С друге стране Томашевић прати своје пулене:


-Гледајте дубину! Гледајте Стевкета и Ризну! Хоћу тачан и прецизан пас! Иде лопта! Идемо, контра!

Брже, још брже! Крени напред, промени страну! Пази леђа! – упозорава популарни Томаш.


У међувремену се оглашава и шеф струке Богдан Корак, при чему похваљује момке у плавим мајицама и проглашава паузу за освежење.


После краће паузе уследила је и четврта вежба – посед лопте.


-Брже, ближе, причај, комуницирајте, слободно играјте, мењајте страну – били су најчешћи коментари тренера Стојчевског и Томашевића, при чему је овај први с времена на време заустављао акције како би ученицима указао на грешку без повишеног тона.


Корак је пратио сваки детаљ и уписивао утиске у бележницу која је прилично попуњена. Урош Шуљагић је у међувремену наставио кондициони део са Џоданом, Атељевићем, Рогановићем и Јагодићем. Голмани су вежбали са Александром Гашићем док их Корак није позвао да се придруже екипи у игри на два гола.


Нова пауза и предах за воду.


Као шлаг на торту игра на два гола. Слободна игра без ограничења, два пута по осам минута. Брзо је протекло 90 минута. Архивиран је први дан боравка на Златибору.

ЗЛАТИБОР – ПРВИ ДАН ПРИПРЕМА 24.6.2019.


© ФК РАД Београд 2019