ПРВИ РЕМИ НА ЗЛАТИБОРУ

РАД – ЗЛАТИБОР 1:1

Игралиште: Швајцарија

Гледалаца :100

Стрелци: 0:1 Смиљанић у 77, 1:1 Ђокић у 84. минуту

Црвени картон: Тановић


Рад: Мићановић, Парађина, Тановић, Башановић, Ризнић, Николић, Ђорић, Буснић, Максим, Илић, Веселиновић

Играли су још: Атељевић, Рогановић, Џодан, Лековић, Стевић, Шипчић, Јагодић, Живковић, Смиљанић,

В. Трифуновић, Тричковић, Касалица


У претпоследњој провери на Златибору, фудбалери Рада су ремизирали са прволигашем из Чајетине, екипом Златибора 1:1. Гол за Рад постигао је Смиљанић, док је изједначујући погодак постигао Ђокић.


У првом полувремену фудбал није био на очекиваном нивоу. Рад је имао више лопту у ногама, али без правих шанси. Златибор је ретко и углавном неуспешно покушавао да напада. Чекали су прилике из контранапада, али у том чекању изгубили су можда и драгоцено време да нешто озбиљније направе. У сваком случају „мршаво“ прво полувреме, тако да су новинарске бележнице остале празне. .


После незанимљивих 45. минута, једини прави ударац ка голу Златибора догодио се у 52 минуту, Веселиновић је шутиро са дистанце, уследила је бравура голмана Ђулчића који је крајњим напором успео да лопту пошаље у корнер. Од 60 минута тренер екипе Златибора Ристановић је увео другу поставу, а његов колега са друге стране Богдан Корак се одлучио на исти потез пет минута касније. У 62. минуту судија је искључио Тановића због кошкања са противничким играчем, али са правом замене, тако да је Рад наставио са комплетним саставом.


Од уласка резервних постава игра је живнула са обе стране, играло се много брже и лепше. Рад је стигао до предности у 77. минуту. На асистенцију Вељка Трифуновића са десне стране, Смиљанић је ефектно сместио лопту у мрежу. Кратко је трајала радост грађевинара. Само седам минута касније Ђокић је из соло акције послао лопту у мрежу. Два минута пре изјеначења истакао се млади и талентовани голман Лековић који је успео да неутралише ударац Ђокића из непосредне близине.


© ФК РАД Београд 2019