ПРОЛЕТЕР САВЛАДАО РАД

Рад – Пролетер : 1 – 3

Рад: Марковић, Трнинић, Добријевић, Башановић, Стојановић, Буснић, Дамњановић, С. Јовановић, Трифуновић, Живковић, Илић.

Играли су још: Мићановић, Зоговић, Ковачевић, Грубишић, Дедијер, Пахомов, Ђорић, Милутиновић, Ј. Јовновић, Петровић, Миличковић


Пролетер: Петрић, Андрејевић, Танасин, Митровић, Пинто, Пејић, Ј. Илић, Весић, Бабић, Караклајић, Миросављев.

Играли су још: Елесин, Јанковић, Јоковић, Братић, Л. Илић, Којић, Миленковић, Бацановић, Живојиновић, Паповић.


Прва контролна утакмица између Рада и Пролетера завршена је резултатом 1:3. Голове су постигли: Зоговић 83. минут (Рад), Андрејевић 24. минут, Паповић 61. минут, Живојиновић 85. минут (Пролетер).


Након три дана припрема на Златибору одиграна је прва контролна утакмица. Акценат је био на провери расположивости играчког кадра, те су сви играчи добили шансу, а резултат је остао у другом плану. Играло се већински између два шеснаестерца, али су играчи Пролетера боље искористили своје шансе.


У првом делу првог полувремена претили су грађевинари преко Трифуновића, Илића и Живковића, али су лопте завршавале поред оквира гола Петрића. Прву шансу за свој тим и гужву у шеснаестерцу искористио је Андрејевић у 25. минуту и тако довео свој тим у предност од 0:1. У 37. минуту Живковић је имао прилику да поравна резултат сјајним продором и шутом са дистанце, али га је у томе спречио својом одбраном Петрић, налетео је Трифуновић, ипак безуспешно, лопта је завршила у спољнем делу мреже. До краја првог полувремена Пролетер је имао још шанси да увећа своју предност, преко Танасина, Бабића и Миросављева, али је Марковић био

на висини задатка, те се на паузу отишло са резултатом 0:1.


У другом делу утакмице тренери обе екипе извршили су измену већинског дела тима, те су шансу да се покажу добили и резервисти, међу којима махом млади играчи.  У 55. минуту Миленковић продире кроз одбрану Рада и упошљава Паповића, који без много полемике доводи Пролетер у предност од 0:2. Играло се борбено на обе стране, где је пресију вршио Пролетер, али без много шанси. Чинило се да ће резултат до краја утакмице остати нетакнут, али Зоговић у 83. минуту са дистанце од двадесетак метара неодбрањивим шутем смањује предност на 1:2. Није дуго трајала радост плаво-белих и само два минута касније Живојиновић потиже поготак за резултат 1:3 и тиме ставља тачку на овај меч. 


© ФК РАД Београд 2020