ПОЗНАТИ СВИ РИВАЛИ НЕБЕСКО – ПЛАВИХ У КОНТРОЛНИМ МЕЧЕВИМА НА ЗЛАТИБОРУ

Фудбалери Рада у оквиру припрема на Златибору за нову такмичарску сезону одиграће четири пријатељске утакмице. Тим Богдана Корака прву проверу ће имати у суботу ( 29. јуна ) када ће одмерити снаге са Јавором из Ивањице. Већ сутрадан у недељу ( 30. јуна ) грађевинаре очекује нова провера, овог пута против још једног суперлигаша лучанске Младости ( 18:15 часова ).


Након ова два меча следи дуел са чланом Прве лиге Србије, екипом Златибора. Утакмица је на програму 6. јула са почетком у 10 часова. Истог дана само са почетком од 17 часова грађевинаре очекује последња контролна провера на Златибору, а ривал је суботички Спартак.


Борко звани мала мрежа


Пут ка постизању добрих спортских резултата и остварењу постављених циљева је трновит. Некада није довољно само напорно тренирати да би се добила утакмица, већ је потребно и мало спортске среће, али и тако добро познате атмосфере или ʺхемијеʺ у тиму. Међу грађевинарима на двонедељним припремама влада заиста позитивна енергија , како на терену тако и ван њега. На послеподневним тренинзима фудбалери се такмиче у прецизности ударца па је првих дана била занимљиво погађање пречеке, а ту је без премца Милош Трифуновић. Сада се прешло на нову дисциплину погађање мале мреже. Титула најбољег у овој дисциплини, за сада, припада Борку Веселиновићу. После четири узастопна успешна хица огласио се популарни Боре:


-Звали су ме, Борко мала мрежа – са осмехом је Борко прокоментарисао тајну његовог успеха и заслужио аплауз.


Дневна доза успеха


Свако од чланова експедиције грађевинара која се налази на Златибору има јутарњу рутину. Неко испија кафу, неко спава, а кондициони тренер Урош Шуљагић и физиотерапеут Бранко Ранковић су међу онима који у раним јутарњим сатима практикују да џогирају око језера које се налази у центру српске планинске лепотице и редовно истрче пет километара.


Добро, кад је у питању Урош Шуљагић то је и разумљиво, човек је завршио ДИФ, активно се бави фудбалом, уз то је и фудбалски судија, али мало је необично кад видите физиотерапеута Бранка Ранковића како у стопу прати кондиционог тренера, невероватно али истинито.


-Јутарња физичка активност утиче на повећање енергије на дневном нивоу. Истина да трчање троши енергију, али у умереним количинама у раним јутарњим сатима, јутарње трчање активира још више енергије током дана. Захваљујући вишку енергије лакше савладавамо дневне обавезе – открива двојац позитивних вибрација тајну како „пуњење батерија“ утиче на њихову дневну дозу рада са којим су сви задовољни .© ФК РАД Београд 2019