ПОЧЕО МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР

“ДЕДА МЛАЂА МИТРОВИЋ”

Данас ( среда ) је на стадиону “Краљи Петар Први” свечаним постројавањем екипа учесника свечано отворен

11. по реду Меморијални турнир “ Деда Млађа Митровић“. Овим сада већ традиционалним спортским догађајем одаје се почаст оснивачу Радове омладинске фудбалске школе.


На отварању турнира, Јелена Полић ПР ФК “Рад” истакла је значај турнира који чува сећање на Деда Млађу Митровића, на добре вредности које је представљао, као и на успехе које је постигао.


Једанаесту годину за редом ФК “Рад” је домаћин Меморијалног турнира „Деда Млађа Митровић” који се организује у част човека који је искрено волео спорт и који се трудио да остави трага у фудбалу, што је без сумње и успео. Била је то тренерска величина која је на прави начин усмерила Зорана Мирковића, Игора Ташевског, Жељка Цицовића, Александра Ранковића и многе друге фудбалере који су понели славу бањичког, српског и европског фудбала. Захваљујући Деда Млађи као оснивачу Радове школе фудбала, иста је постала препознатљива не само у Србији, већ и много шире. И због тога је веома важно да се придржавамо позитивних ствари у које је веровао и које је подржавао наш Деда Млађа.


Циљ и мисија овог турнира је промоција и афирмација фудбалске игре, дружење, правилно развијање деце која би кроз игру заволела фудбал, што је на неки начин и улазница за елитни омладински фудбал.


-Драги дечаци, најмлађи фудбалери и будући професионалци, такмичарски дух који имате и који вас сваки пут тера да будете бољи, заправо вас припрема за неки свет рада где ћете морати да се стално доказујете. Као што овде морате да поштујете одређена правила игре и фер – плеја, тако ћете и сутра у професионалном фудбалу да поштујете одређене законе и кроз ово ћете све научити. Будите истрајни јер ћете то морати исказивати кроз каријеру и даљем напредовању у животу, јер док се будете трудили имаћете и резултате… Тако је говорио и творац наше омладинске школе.


Драга децо, Ви сте будућност овог спорта и наше земље и региона, зато вас позивам да се дружите, играте, такмичите и тиме допринесете да одавде оде лепа слика, слика Бањице као домаћина спортских догађаја на коју се радо долази.


Желим Вам да проведете лепе спортске дане на Бањици, да остварите добре резултате и да једног дана на српским теренима видимо нове Мирковиће, Цицовиће, Ранковиће и Ташевске…


Поштована господо тренери, ако ваша деца ових дана остваре победу, то је одлично! Али ако и не победе, молим вас немојте им одузимати самопоуздање и достојанство. Кажите им да је у реду, то је само један обичан испит!


Они су створени за много веће ствари у животу. Кажите им да их без обзира на резулатат волите и поштујете. Молим вас урадите тако… и онда гледајте како ваша деца освајају свет. Једна утакмица и пораз неће одузети њихове снове и таленат.


Овде смо сви добитници! – поручила је Полићева!


Турнир је отворио Душко Ајдер, дугогодишњи капитен Рада и једна од легенди клуба са Бањице који је свим учесницима пожелео угодан и леп боравак.


Турнир у малом фудбалу ће трајати до недеље и учествују 64 екипе.

Податке о мечевима и резултатима се могу наћи на Фејсбук страници меморијала и на клупском сајту.

ОТВАРАЊЕ ТУРНИРА


© ФК РАД Београд 2019