ПОБЕДА РАДНИКА НАД РАДОМ

Радник – Рад: 1-0

Стадион: ФК Радник

Гледалаца: 400

Судија: Широки Зоран

Стрелци: 1:0 Павлов у 19. минуту

Жути картони:  Даноски (Радник) Танасијевић (Рад)


Радник: Васиљевић, Костић, Марковић, Макарић, Даноски, Ђорђевић, Пејчић (61. минута Димитрић), Стојановић, Јовић (од 77. минута Станисављевић), Митошевић, Павлов (од 70. минута Стаменковић)


Рад: Марковић, Перендија, Касалица (58. минута Ковачевић), Јовановић, М. Трифуновић, Петровић,

Танасијевић (од 66. минута Трнинић), Милошевић (од 46. минута Ризнић), Буснић, Лазаревић, Илић


У оквиру 24. кола Линглонг Суперлиге Србије Радник је на свом терену савладао екпу Рада са 1:0.


У више борбеној него квалитетној партији до циља су стигли, на жалост Сурдуличани. Гол одлуке постигао је Павлов у 19. минуту.


Домаћин је од старта преузео иницијативу и почео да стеже обруч око гола грађевинара, истина прилично јалово, мада је Ђорђевић у 3. минуту могао да доведе свој тим до предности, после одличне асистенције Макарића, међутим његов ударац је завршио поред стативе.


Могао је Рад и нешто више да уради у 15. минуту када је голман Живковић лоше деганжирао, лопта је стигла до Јовановића који је покушао да је са дистанце пошаље у празан гол, међутим недовољно јак и непрецизан ударац је завршио у рукама голмана Радника који је исправио своју грешку. Три минута касније на одличан центаршут Даноског лоше је реаговао Павлов и лепа прилика је отишла у неповрат.


Оно што је пропустио Павлов у предтходној акцији надокнадио је минут касније када је искористио грешку одбране грађевинара, приликом неспретне и несхватљиве интервенције једног од дефанзиваца Рада, нападач Радника се прикрао и „украо“ лопту и послао је у празну мрежу, 1:0.


После примљеног гола грађевинари су се постепено ослободили притиска, пренели тежиште игре на половину домаћина, али безидејно и јалово. Домаћин задовољан вођством се определио за одбрану са намером да из организованих контри дуплира предност. Намере ни једних ни других нису успеле, а мало је недостајало да ударац Илића у 44. минуту заврши у мрежи Васиљевића, али је неко од одбрамбених играча изблокирао ударац и лопта је завршила у корнеру, тако да се на одмор отишло с минималцем домаћина.


Радник се и у наставку меча определио за одбрану „минималца“, али је из контри вребао своју шансу. Мало је недостајало да им једна од ретких контри успе у 57. минуту, када је Јовић упослио Даноског, уследио је снажан шут и сигурна одбрана Марковића. Грађевинари су покушавали да дођу до поравнања резултата, али ипак недовољно јако и неорганизовано да би се пробила чврста одбрана Судуличана која се зналачки бранила.


Једини ударац ка оквиру гола Радника упутио је Јовановић у 63. минуту, али Васиљевић се није дао изненадити. Седам минута касније још једна неуспешна контра Сурдуличана, у прилици је био Даноски, али је лопта завршила у корнеру. У 76. минуту данас расположени Даноски је измамио уздахе публике када је његов снажан ударац завршио изнад гола. Још једна у низу контри Радника завршена је у 79. минуту безуспешно, голман Марковић је зауставио ударац Стаменковића после асистенције Даноског.


И поред солидне игре у пољу гледали смо „порођајне муке“ небеско – плавих за постизање поготка. Тако да је домаћин славио поклон гол грађевинара. 


© ФК РАД Београд 2019