ПОБЕДА НА БАЊИЧКОЈ ПРЕМИЈЕРИ

Рад – Инђија 1:0(0:0)

Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца:400

Судија: Бојан Николић

Стрелци: 1:0 Милош Трифуновић у 84. минуту


Жути картони: Смиљанић, Јовановић, Јагодић, Касалица Рад), М. Илић, Б. Јеличић, М. Јањић, Димитријевић

(Инђија).


Рад: Марковић, Николић, Јовановић, Касалица, Тричковић, М. Трифуновић, Јагодић, Стјепановић

(87. мин Тановић), Стевић ( 56 мин. Д. Живковић), Ризнић ( од 46. мин Шака), Смиљанић


Инђија: Прековић, Димитријевић, Бјеличић, Босанчић (од 77. мин Враштановић), Илић, Бастајић, М. Јањић, Рогач, В. Јањић (од 87. мин Милосављевић) , Томић ( 68. мин Илић), Видић


У премијерној утакмици на стадиону Краљ Петар Први на Бањици, фудбалери Рада савладали су Инђију са 1:0, а гол одлуке постигао је Милош Трифуновић у 84. минуту.


Резултат се памти, бодови пишу, игра заборавља, за циљ је довољна и победа од 1:0. Девиза којом грађевинари морају да буду задовољни.


Као што се и очекивало борбена и тврда утакмица у којој се нико није залетао. Прво полувреме је протекло у игри између два шеснаестерца, без шанси и није било умирања у лепоти фудбалске игре. Из овог периода издвајамо покушај Бастајића у 40. минуту који није материјализован, и то је све за првих 45 минута. И да није било лепе кореографије Јунајтед форса, новинарске бележнице би остале празне.


У 20. минуту лепа слика на Јужној трибини стадиона Краљ Петар Први . Најватреније присталице грађевинара подигле су уз мноштво малих плавих заставица и ону која је у континуираној употреби тачно 30 година, а чији су дизајн и фонт били испред времена.


Ретко се која навијачка група може похвалити да има тако препознатљиву и упечатљиву заставу која никад није изгубљена. Застава је преживела хиљаде домаћих и страних гостовања, четири државе, бројне битке, ватру, снег, кишу… Још увијек носи ожиљке, али пажљиво се чува и рестаурира. То је застава која буди лепе емоције и у будућности ће их будити, на радост свих Радоваца.

Уводни минути наставка утакмице протекли су у лаганој иницијативи фудбалера Рада. У 54. минуту новајлија у редовима грађевинара Милош Шака је из слободног ударца са 18 метара уздрмао пречку. Само два минута касније све је добро одрадио Душан Стевић, при чему је идеално упосолио Милоша Трифуновића који је промашио зицер. У 78. минуту Јањић је покушао са велике удаљености, али лопта је завршила у рукама Марковића. Ипак, Бањица је прокључала у 84. минуту. Слободан ударац са леве стране извео је Смиљанић, а Милош Трифуновић се искупио за промашај у 56. минуту и елегантно главом послао лопту у мрежу немоћног голмана Прековића… довољно за велико славље грађевинара.

Рад – Инђија 1:0 (0:0)


© ФК РАД Београд 2019