Победа која „живот“ значи

У среду 1. маја са почетком у 16 часова Рад на Бањици игра најзначајнију утакицу у борби за опстанак у суперлигашким водама против директног конкурента екипе Динама из Врања.


Гређевинари овај меч дочекују у позитивној атмосфери, победа се намеће као императив, али без еуфорије, јер су свесни да би неуспех максимално искомпликовао ситуацију.


Бањица је на ногама!

Порука из Дантеове „Божанствене комедије“ могла би да пише изнад улаза на стадион Краља Петра Првог. 

„Сви Ви који улазите, оставите сваку наду! Наравно, у спортском жаргону!

Рад заслужује елиту и момци Богдана Корака су спремни да оставе срце на терену и у витешкој борби до краја, искључиво на терену, изборе опстанак као и претходних сезона.


Грађевинари с великим нестрпљењем дочекују  меч са Врањанцима јер су им они одскочна даска за опстанак у елити. Виртоуз у копачкама, Богдан Младеновић истиче да ће се са саиграчима борити до последњег атома

снаге за, како каже, победу која „живот“ значи.


-Очекује нас меч са Динамом, једним од главних конкурената у борби за опстанак. Самим тим, о важности овог дуела је сувишно говорити. Победа се намеће као императив како би направили још један корак ка опстанку.

Динамо је у истом проблему као и ми, гори нам под ногама и очекује нас тешка борба за опстанак. Сада се ломи, мада преостају још три меча до краја и уверен сам да ћемо остварити резултате којим би испунили зацртани план. Имамо квалитетан играчки фонд, атмосфера у клубу је повољна, максимално смо мотивисани, подигли смо ниво игре, предани смо тренинзима и надам се да ће уз мало више концентрације уследити боља реализација, а сада нам је најпотребнија. Овај меч са Врањанцима нам је прекретница у борби за опстанак. До последњег атома снаге борићемо се за  победу која нам живот значи. – истиче радилица грађевинара и не заборавља 12-ог играча:


Много ће нам значити навијачи јер играмо најважнију утакмицу сезоне. Позивам их да дођу у што већем броју и пруже нам подршку, јер само тако смо ближи опстанку. Даћемо све од себе да их у среду обрадујемо – поручио је Младеновић.


© ФК РАД Београд 2019