Пионири Рада победници Међународног турнира у Босанском Шамцу.

Пионирска селекција ФК “Рад” победник је Међународног турнира у Босанском Шамцу који је организован у част века постојања ФК “Борац” из истоименог града.


Небеско – плави су освојили прво место у конкуренцији вршњака из Тузле, Сарајева, Осијека, Приједора и Босанског Шамца.


Дечаци рођени 2004. године, које предводи тренер Никола Маркић савладали су у квалификационој групи Олимпију из Осијека са 4:0 и Борац из Босанског Шамца са 2:0 и као победници групе према пропозицијама организатора турнира, стекли су право да у међусобном сусрету са победником друге групе (Слобода-Тузла) одлуче о победнику турнира, при чему су Тузланци били успешнији од Сарајева и Рудара из Приједора .У борби за прво место виђена је витешка борба, играо се лепршав и маштовит фудбал, мали грађевинари су имали више од игре и на крају су заслужено славили са 2:0 и стекли симпатије објективне домаће публике.


Уз победнички пехар још једно признање је стигло на адресу малих грађевинара. Десни бек Душан Ћоровић је проглашен за најбољег играча турнира.


На турниру у Босанском Шамцу учествовали су и петлићи Рада рођњни 2009. године који су у коначном пласману заузели шесто место.


Тренер пионира Рада пун је утисака по повратку у Београд.


-Лепо је победити на јаком Међународном турниру, а још лепше стећи истинске пријатеље као што смо их стекли у Босанском Шамцу. Фудбалском клубу Борац честитам јубилеј са жељом да остваре своје снове, а нашем домаћину се захваљујем на величанственом дочеку и сјајној организацији турнира – поручио је Маркић.


© ФК РАД Београд 2019