ПЕТЛИЋИ РАДА УПАЛИЛИ МОТОРЕ

И најмлађа званична такмичарска селекција небеско плаве породице започела је припреме на помоћном терену стадиона Краљ Петар Први. Ни хладно време, магла, недостатак сунца, није спречило дечаке рођене 2007. године да уз осмех одраде свој први тренинг.

Стрпљиво су чекали свој први излазак на терен са вештачком подлогом, онако како ред то и налаже. Тренирао је прво први тим, омладинци, пионири, млађи пионири па тек онда они. Њих фудбалу учи добро познато лице Бањице, некадашњи играч Рада Милан Ћулум.


Пред сам излазак на терен Ћулум је рекао:


-Поново сам на Бањици овога пута у другој улози. Радује ме рад са децом, за мене је велико задовољство генерално прилика за нова доказивања у тренерском послу у омладинској школи Рада. Има доста талентованих дечака, а као колектив су сјајни. Већ неко време сам са њима, задовољан сам како све функционише и радујем се изазовима који су пред нама. Стрпљив, темељан рад уз прави приступ целе екипе и добар резултат не може изостати.


На питање да ли ће можда и неког од петлића учити да нападе противника осујети онако како он то најбоље ради и по чему га многи памте Ћулум је само узвратио осмехом. Схватићемо то као потврдан одговор, уз наду да су судије у млађим категоријама ипак блаже и да деца неће имати баш толико жутих картона као њихов тренер.


© ФК РАД Београд 2019