ЊЕГОШ СПРЕМАН ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА

Он је растао у Раду. Он је васпитан у Раду. Он се радује и тугује у Раду. Он живи ( за ) Рад. Он је Радово дете. Радова деца осећају Рад! Докле ће Радово дете бити његово, е то је већ друга ствар. Његош Петровић у разговору за клупски сајт говори о припремама на Златибору као и о својим амбицијама.


– Одушевљен сам условима у којима смо боравили и радили. Имали смо све што нам је било потребно. Апсолутно све је било за десетку, од смештаја, хотела, хране, предела који су нас окруживали – до оног најважнијег, услова за тренинг. Терени никад бољи. Што се тиче самог рада на тренинзима јако ми се допао. Углавном се радило са лоптом, није било оног „сувог“ трчања. По први пут у припремном периоду се види шта желимо на терену, од уласка у игру, офанзиве, дефанзиве, високе и средње зоне…

Уједно смо одиграли четири контролна меча на којима је виђено доста лепих ствари, али и неких грешака које ћемо до почетка првенства отклонити како се исте не би поновиле у борби за бодове. Припреме на Златибору показале су се као успешне и што се мене тиче првенство може да почне – истиче Петровић.


На припреме на Златибору је стављена тачка, а Радов драгуљ сматра да грађевинаре очекује успешна јесен.


-До сада, сваке године на крају сезоне или полусезоние играчи су одлазили и долазили, овог пута је задржан костур тима из пролећног дела првенства, па је много лакше када постоји континуитет. Брже и лакше ћемо се уиграти. То је јако добра и позитивна ствар. Атмосфера у екипи је одлична и очекујем да то рефлектујемо и на терену. Уосталом, видеће се велика разлика у игри у односу на сезону 2018/19. Амбиције се знају, увек се иде на висок пласман, јер је Рад увек на то ишао. Циљеви су јасни, али све зависи од нас. Сигурно је да ћемо психофизички бити спремни на сва искушења која нам предстоје. Верујем у успешну јесен у новој сезони. – оптимиста је “везиста” грађевинара.


О томе шта од њега навијачи Рада могу да очекује у сезони која је на помолу Петровић каже:


– Спреман сам на сваком меча да утрошим и последњи атом снаге и да добро ознојим небеско-плави дрес Рада и пружим максимум, као што то увек чиним. Задовољан сам својом игром у минулој полусезони, али знам да могу боље и јаче, јер сам искуснији за још једну сезону. Посебну захвалност дугујем нашим верним навијачима који су уз нас били и кад нам није ишло, и овим путем им поручујем да ћемо им ове сезоне донети много радости. – јасан је један од најсјајних бањичких бисера.


Није тајна да је млађани “везиста” грађевинара у епицентру збивања на фудбалској пијаци. Један од најтраженијих младих фудбалера. Само је питање докле ће бити Радове дете. А, Његош као Његош мудро збори:


-Било је и зумус понуда, али сам се и тада искључиво фокусирао на рад на терену. Има их и сада, али се тиме не оптерећујем. Чврсто стојим на ногама. Ако се нешто деси, десиће се. Добро би било да финансијски помогнем и клубу и себи. Рад се за све пита. Ја сам главом и срцем на Бањици! – закључио је Петровић.

ЧОВЕК ИЗ СЕНКЕ 


У тренинг кампу фудбалера Рада увек је било радно, чак и онда кад су играчи и стручни штаб одмарали, економ Дејан Дељак је радио. Он је душа тима. Увек весео, насмејан, хитар, посвећен, вредан, радан, окретан, расположен, спреман да напави штимунг међу играчима, спреман да свом снагом покрене машинерију звану „грађевинари“. Код њега је све испланирано и под контролом.

-Сваки играч је пред пут добио торбу и унутра сву потребну опрему. Осим тога носи се и резервна опрема, тако рећи цео клуб се сели на друго одредиште и не сме ништа да фали. Као и на сваким припремама задужења су везана за опрему која мора бити чиста и уредна. Редак је пример да се са припрема врате све лопте, али мени то успева – каже Дељак.

На припреме на Златибору је стављена тачка, а сва опрема понета из Београда је враћена на Бањицу, уредна и у истом броју, уосталом као и увек. Такав је наш Деки.
© ФК РАД Београд 2019