ЊЕГОШ ПЕТРОВИЋ У ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ!

Његош, па још Петровић. Име предодређено за успех. Дошао је из Крупња на Бањицу и показао свој раскошни таленат, и за све се изборио сам. Радом и талентом. И како то обично бива за најбоље са Бањице се многи отимају. Звезда је била најспретнија и најконкретнија, па је млади везиста напустио вољену „Бањолу“ и прешао на црвено – бели део Топчидерског брда, потписавши верност на четири године. Сад ће свој раскошни таленат показивати на највећем српском стадиону.


Он је растао у Раду. Он је васпитан у Раду. Он се радовао и туговао у Раду. Он је живео (за) Рад. Он ће и даље расти, али у Звезди. Он ће се радовати и туговати у Звезди. Он ће живети (за) Звезду. Јер такав је Његош.


Један од најталентованијих младих фудбалера Србије не крије одушевљење преласком у Црвену звезду.


-Невероватна је част бити део фудбалског колектива какав је Црвена звезда. Ово ће бити једно ново и велико искуство за мене и уверен сам да ћу још више напредовати – са неизбежним осмехом каже Петровић.


Петровићево ангажовање од стране Црвене звезде је улагање у будућност, а млади везиста је свестан да ће имати прилику да у Љутице Богдана учи од старијих, искуснијих и прекаљених играча и још више напредује.


-Много ће ми значити савети старијих колега, као и од целе екипе, како бих стекао још више искуства. Трудићу се да што више научим од њих. Пресрећан сам и шефу сам на располагању. И колико год добио шансу, било то минут, 30 или свих 90 ићи ћу корак по корак и знам да ћу дати максимум. Једино што могу да обећам је да ћу у сваком тренутку дати све од себе на терену, јер ја другачије и не умем. – каже ова аквизиција црвено – белих.


Петровић је емотивно прихватио растанак са грађевнарима.


-После девет година, дошао је и тај тренутак да напустим вољену Бањицу, мој Рад. Желео бих да се захвалим свим тренерима, саиграчима, људима из клуба, свима који воле и прате Рад, на девет прелепих година проведених на “Бањоли”. Хвала мојим грађевинарима што су од мене пре свега створили доброг човека, а онда и доброг фудбалера и пружили шансу да остварим своје снове. Још једном велико хвала – поручио је Петровић и посебно апострофира на једном имену:


Посебну захвалност дугујем Срђану Стојчевском који је од првог до последњег дана био уз мене, и у добру и злу, и кад је било лепо и кад није, било кад, било где…


Петровић има 20 година, има 64. наступа за први тим и постигао је 3 поготка, игра на позицији везног играча

(успешно – задњег и предњег), и има 17 наступа у нациналном тиму Србије У16; У17 – 17, У19 – 16, У20 – 1, У23 – 1.


Владика Петар Петровић Његош написао је “Горски вијенац”, а један од најталентованијих српских играча, пише онај фудбалски. С обзиром да је каријера Петровићева малтене тек почела, својевремено је он открио за клупски сајт Рада до које је “стране” стигао.


-Дошао сам до 60. стране, а планирао сам да испишем неких 300. Дакле, нисам стигао ни до половине, негде сам на петини пута… Али, има времена …


Е, па драги Његоше желимо ти да довршиш започето дело, а ФК “Рад” користи прилику да ти се захвали за све што си учинио за клуб са Бањице и жели ти спортски и лични успех у новој средини.


© ФК РАД Београд 2019