НИЈЕ ПОМОГЛА НИ ТРИФУНОВИЋЕВА “ПАНЕНКА”

Увелико је текао трећи минут судијске надокнаде у првом полувремену. Судија Широки из Смедерева је оправдано показао на белу тачку. Лопти је пришао Милош Трифуновић и наместио је на „креч“.


Уследио је кратак залет, потом спектакуларан шут, голман Остојић се бацио, а Трифке је лагано поткопао лопту, чувар мреже Суботичана се „ праћакао“ по трави, лопта му је била тако близу, али тако далеко, као да је то искусни нападач грађевинара милиметарски испланирао, предосетио реакцију голмана „голубова“ и постигао спектакуларан погодак .


Многи играчи су испали смешни покушавајући да изведу пенал на исти начин као што је то учинио Чешки фудбалер Антоњин Паненка 1976. године у финалу Европског првенства у фудбалу против Немаца, али када то раде фудбалски мајстори попут Трифуновића, публика увек буде у трансу.


Трифуновић открива како се одлучио на несвакидашњи потез.


-Током моје дугогодишње каријере никад ми није пало на памет да изведем казнени ударац са 11 метара на начин на који сам то урадио против Спартака. Једноставно пришао сам лопти, узео је, и тада ми је кроз главу пролетела мисао да „имитирам“ славног Чеха који је по том пеналу постао планетарно популаран. Рекао сам у себи: „Хајде, Трифке покушај, кад ти то интуиција налаже, па шта буде да буде!“ .

Нисам имао ни трунку страха од неуспеха, чак сам предосетио да ће Остојић раније да „легне“ и испало је како сам и замислио. Слушај своје срце и нећеш погрешити. – искрен је Трифуновић.


Уместо новинског наслова „Трифуновићева „паненка“ одлучила победника, на крају је стајао: „Од готовог, вересија!


-Лепо би било да је остао први наслов. Не само због атрактивног гола ,већ због наше победе. Од када сам у Раду ово је против Спартака била једна од наших бољих партија, али нажалост завршила се поразом који нисмо заслужили. Пад концентрације у два наврата коштао нас је пораза, али идемо даље. Тек је почетак првенства , меч са Суботичанима смо архивирали и окрећемо се наредном противнику, екипи Чукаричког. Прилика да надокнадимо пропуштено – оптимиста је „тобџија“ небеско – плавих који је у минулом првенству у одлучујућим моментима постигао голове против Бачке и Земуна .


© ФК РАД Београд 2019