НАШ ПОНОС И БУДУЋНОСТ


На кампу репрзентације до 17 година, који је недавно одржан у Старој Пазови, учествовала је и Ема Алексић, голманка Рада и најсјајнији бисер женског бањичког фудбала, а Богами и шире.


Ема је својим трудом, залагањем, али и примерним понашањем заслужила да буде једна од учесница кампа. На Бањици су, том руднику златних жица, поносни на њене досадашње голманске способности и сигурни су да је на правом путу да израсте у врхунског чувара мреже.


Њен позив на камп репрезентација је уједно признање ЖФК Рад који по угледу на мушки клуб има своју школу фудбала, кроз коју је прошла и већина садашњег сениорског тима. Ипак, Ема је нешто посебно!


Насмејано лице Еме Аексић доста говори о томе колико је било лепо, корисно и забавно на кампу у Старој Пазови.


-Ово је за мене једно велико искуство и свакако корак напред у каријери. У новембру сам била учесник кампа за узраст до 15 година, а сада први пут за старије играчице до 17 година. Ја са својих 14 година била сам најмлађи учесник. На кампу смо имале прилику да се усавршавамо и додатно радимо на себи. Захвална сам селектору на позиву као и мојим тренерима у клубу. Сигурно да је ово за мене велики подстицај да још више радим и да испуним очекивања људи у клубу и репрезентацији. Прве фудбалске кораке направила сам управо у Раду, а признајем на голмански пут усмерила ме је тренер Даца (Данијела Мирчетић). Иако је моја жеља била да будем играчица, управо она је сматрала да су моје моторичке способности пресудне да станем међу стативе. Једва чекам новембар да коначно напуним 15 година и дебитујем за први тим. Неопходне су ми јаче утакмице, желим да помогнем мом вољеном Раду и да једног дана остваримо пласман и у Супер лигу Србије. Што се кампа тиче, носим јако лепе утиске и сећања, јер је све било на високом нивоу, од организације, преко терена, па до селектора и његових сарадника. Мој сан је да једног дана дођем до А репрезентације и ту будем стандардни чувар мреже. Свесна сам да је испред мене много рада и труда али верујем да се снови лако могу остварити када за то дођје време – истиче бањички голмански драгуљ.