У СУБОТУ ДВА ДЕРБИЈА У ИСТОМ ДАНУ

Субота, 14. март је дан за јуниорски фудбал…Бањица је поприште два „мала“ градска дербија…


Изабраници Душана Рашовића дочекују екипу Партизана у суботу од 12:30 часова у оквиру 19. кола Омладинске лиге Србије, док ће момци Зорана Љубинковића, два и по сата раније угостити вршњаке из Партизана у оквиру 19. кола Катедске лиге Србије.


Сваки меч Рада и Партизана је прича за себе, било то у сениорској или јуниорској селекцији. По страни остају место на табели, и бодовна разлика као и форма. У 90 минута утакмице стаје све, а често дуел одлучи већа жеља.


– Тренер омладинске селекције Рада, Душан Рашовић се укратко осврнуо на претходни меч и пожелео да његови момци против Партизана прикажу игру као против Графичара и сматра да ће такву игру крунисати добрим резултатом.


-На старту првенства против Графичара имали смо игру и резутат, могли да тријумфујемо убедљиво, а на крају гости су стигли до ремија у 91. минуту. Посебно бих похвалио игру мојих момака у другом полувремену, али ето срећа нам је била окренула леђа. Очекујем од њих да против Партизана покажу вољу, жељу и умеће као против Графичара и неће бити проблема. Нема потребе да их посебно мотивишем, јер имају довољан мотив да пруже свој максимум. Знамо шта нас очекује, какав нам противник долази у госте и покушаћемо да покажемо карактер као што смо то учинили против Графичара. Верујем да ће момци дати све од себе и да ћемо овог пута добру игру крунисати добрим резултатом – у даху каже тренер омладинске селекције.


Тренер кадетске селекције, Зоран Љубинковић каже да се његова екипа спрема за дерби као за сваки други меч и не жели еуфорију.


-Ценимо Партизан као клуб, али смо свесни својих квалитета, знамо колико можемо и идемо даље. Искрено, ми се за утакмицу са црно – белима апсолутно припремамо као и за сваку осталу, како би ушли у меч што хладније главе и без притиска. Без еуфорије, молим! Утакмица као и свака друга – поручује тренер наших кадета.


ОБАВЕШТЕЊЕ!

У складу са Одлуком Владе Републике Србије о забрани присуства гледалаца на фудбалским утакмицама у циљу превенције ширења и заштите од Корона вируса, обавештавамо Вас да ће се све утакмице Омладинске и Кадетске лиге Србије играти до даљњег без присуства гледалаца, те да сте дужни поступати у складу са овом Одлуком.


© ФК РАД Београд 2020