Мреже мировале у Шапцу

Мачва – Рад 0:0

Стадион: ФК Мачва

Гледалаца: око 1.000

Судија: Зоран Широки


Жути картони: Божић, Гигић, Ивић, Марић ( Мачва) , Перендија, Башановић, Шипчић, Јовановић ( Рад )


Мачва: Пулетић, Пејовић, Ивић, Јовановић, Јефтић, Марић, Гигић, Ристивојевић, Стевановић ( од 71.мин Тошић ) , Божић ( од 58.мин Обровац), Ђоковић ( од 89.мин Марвегио )


Рад: Марковић, Смиљанић, Касалица, Младеновић ( од 81.мин Баиновић ), Башановић, М. Трифуновић

( од 72. мин Живковић ), Петровић, Веселиновић ( од 63. мин Михајловић ), Јовановић, Шипчић, Перендија


У Шапцу подела бодовног колача на равне части, а слађа половина остаје у граду крај Саве. Овим бодом Мачва је дефинитивно обезбедила опстанак у лиги, док Раду предстоји бити или не бити у последњем колу против Земуна на Бањици.


У уводном делу меча играло се обострано, отворено, нападачки, створено је неколико полушанси, али је изостала конкретна завршница. Већ у трећем минуту на асистенцију Божића, Јовановић је шутирао поред гола.


Са друге стране узвратио је Касалица из соло акције, када се ослободио двојице чувара, међутим после његовог ударца лопта је завршила у наручју голмана Пулетића. Стевановић је у 7. минуту опробао ударац са 16 метара, лопта је завршила у гол – ауту. У 10. и 12. минуту Петровић је прво шутирао са преко 30 метара право у руке голмана Мачве, а његов други покушај Пулетић је успео да укроти на тај начин што је избацио лопту у корнер.


До 33. минута настало је мало затишје са обе стране, а онда је пројектил Ђоковића завршио тик изнад пречке гола голмана Марковића. У наредних 12 минута смењивали су се напади са једне и  друге стране, али су се сви завршавали у висини казненог простора. Присутна је била велика борбеност, али се ипак на одмор отишло са најнепопуларнијим резултатом, 0:0.


Наставак меча је кренуо обострано у лаганом ритму, а онда су грађевинари додали гас и изградили три лепе прилике које су остале неискоришћене.


Играо се 65. минут, Младеновић је лепо убацио лопту ка Михајловићу, овај је закаснио за делић секуде па му је Пулетић буквално скинуо лопту са ноге. Два минута касније пројектил Јовановића са 30 метара завршио је на пречки Пулетићевог гола, потом је шутирао Касалица и лопта је завршила изнад гола. У 68. минуту Петровић је све лепо урадио, али је лоше шутирао из изгледне прилике, тако да је још једна шанса отишла у неповрат.


Десет минута касније, срећа је окренула леђа момцима Богдана Корака када је лопта после Младеновићевог ударца и већ савладаног голмана Пулетића завршила на стативи, а Касалица је закаснио да “отпадак” пошаље у мрежу. Последњи минути до завршетка меча протекли су у јаловој иницијативи бањичког суперлигаша где је изостала конкретна завршница.


© ФК РАД Београд 2019