МРЕЖЕ МИРОВАЛЕ НА БАЊИЦИ!

РАД – МЛАДОСТ: 0-0 (0-0)

Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 400

Судија: Анђеловски Новица

Жути картони: Илић, Николић (Рад)


РАД: Марковић, Николић, Перендија, Касалица, Стјепановић, Петровић, Милошевић, Буснић,

В. Трифуновић (од 72. минута Живковић), Бједов, Илић(од 57. минута Шака)


МЛАДОСТ: Зечевић, Андрић, Синђић, Шатара, Лековић, Милошевић, Секулић, Павловић,

Радивојевић (од 90. минута Стојановић), Јовановић(од 72. минута Елиомар), Танко(од 83. минута Одита)


Утакмица између Рада и Младости из Лучана завршена је без победника и без голова, 0:0. У тврдој и борбеној утакмици, на моменте доброј и отвореној игри са обе стране, једино су недостајали голови.


Већ у 3. минуту припретио је Касалица са 25 метара, голман Младости је био на месту и није се дао изненадити. После 20 – то минутног затишја Петровић је убацио лопту у шеснаестерац Лучанаца, Трифуновић се није најбоље снашао и изгледна шанса је отишла у неповрат. Четири минута касније Илић је убацио приземну лопту у шеснаестерац Младости, Буснић је закачио лопту при чему је био непрецизан… Гости су узвратили

у 33. минуту. После прекршаја Илића, лопта упућена из слободног ударца закачила је „живи зид“ и завршила у корнеру. До краја првог полувремена и одласка на одмор забележили смо две полуприлике. Касалица је у 41. минуту пробио по левом боку, потом гађао други угао голмана Зечевића, али недовољно јако тако да је то био лак плен за голмана Младости. Минут касније узвратили су гости из Лучана. Радивојевић је убацио лопту у шеснаестерац грађевинара, она је посредством Јовановића стигла до Павловића који је покушао главом, али без опасности по голмана Марковића.


У наставку меча као да је ритам опао, па није било изгледнијих прилика за постизање голова. Из другог полувремена издвајамо само две ситуације. У 58. минуту Милошевић је убацио лопту за Бједова који је покушао главом, али је лопта завршила поред стативе. У 71. минуту Шака је упослио Касалицу који је шутирао у први угао, али голман Младости је био на правом месту и укротио лопту. После два несрећна пораза против Радничког и Вождовца када су грађевинари одиграли добро, чак и водили, реми са изузетно јаком екипом Младости је добар сигнал да грађевинари полако излазе из кризе резултата.


У наредном 16. колу, 9. новембра, Рад дочекује екипу Спартака из Суботице и то је добра прилика да стигну до треће победе на свом терену.


© ФК РАД Београд 2019