МЛАДЕНОВИЋ У ПОРТУГАЛУ!

Након што је недавно Никола Шипчић напустио Бањицу и каријеру наставио у Шпанији, још један фудбалер грађевинара градиће инострану каријеру.


Богдан Младеновић од данас је и званично нови играч ФК Жил Висенте. Млади везиста је потисао трогодишњи уговор са португалским клубом који се такмичи у њиховој елтној фудбалској дивизији. Сад већ бивши Радов вундеркинд и фудбалер који је „палетом“ потеза за незаборав увесељавао љубитеље фудбала у Србији, то ће задовољство приређивати заљубљеницима лоптања у Португалу.


Богдан Младеновић, уметник у копачкама је срећан због сеoбе, али не заборавља старо друштво. 


-Пресрећан сам! После пет незаборавних сезона у првом тиму Рада коначно сам добио понуду која је из категорије оних које се не одбијају. Захваљујем се Управи клуба на свему што је учинила за мене, што је имала стрпљења, што је повукла прави потез, јер се на крају испоставило да је чекање вредело и да је мој ангажман у Португал пун погодак и трансфер каријере. Клубу, Управи и верним Јунајтед форсима желим све најбоље и било ми је драго што сам провео време у клубу који има дугу и успешну фудбалску традицију. – поручио је популарни Боћа, непосредно после стављања парафа на трогодишњу верност португалском суперлигашу.


Младеновић има 23 године, 110 наступа за први тим, игра на позицији везног играча и има уписан један наступ у националном тиму Србије 2016. године у пријатељском мечу против Катара.


ФК „Рад“ користи прилику да се захвали Богдану Младеновићу за све што је учинио за клуб са Бањице и жели му спортски и лични успех у новој средини.  


© ФК РАД Београд 2019