МИНИМАЛАН ПОРАЗ РАДА НА “ГЕНЕРАЛЦИ” 

Рад – Фремад Амагер: 0-1

Рад: Марковић, Парађина, Перендија, Танасијевић, Петровић, Милошевић, Буснић, Илић, Јовановић, Касалица, Калуђеровић

Играли су још: Лазаревић, Ризнић, Трнинић, В. Трифуновић


Прву прилику на утакмицу створио је Касaлица у 2. минуту када је искористио грешку противника на половини терена, одузео лопту и створио себи изгледну прилику за постизање гола, али је изостала завршница.


У току је био 20. минут утакмице када је после несигурне интервенције одбране грађевинара, играч Фремад Амагера пред голмана Марковића изашао сам. На срећу Радов чувар мреже добро је интервенисао.


Играо се 25. минут када је Петровић извео ударац из угла, лопта је ишла на другу стативу, сам је остао Буснић али је његов ударац завршио преко гола. 


Калуђеровић је искусно одузео лопту негде на половини терена два минута касније, лепо је комбиновао са Буснићем и била је ово добра прилика за Илића који је погодио голмана Фремад Амагера. 


Два минута пред крај првог дела игре срећа је била на страни наших фудбалера. Играчи Фремад Амагера погађају стативу уз помоћ ветра приликом центаршута.


У другом полувремену ништа сем постигнутог гола и покушаја Трнинића није било вредно помињања. 


Мало више од сат времена игре било је довољно фудбалерима Фремад Амагера да постигну погодак. Класичан школски пример виђен је у акцији нашег противника када је лопта послата у простор између одбрамбених играча Рада, брзоноги играч Фремад Амагера утрчао је из другог плана, закачио лопту, она је променила правац и завршила у мрежи иза леђа Марковића. 


Шест минута пред крај сусрета Трнинић је снажно шутирао из “слободњака” али су млади играчи данске екипе успрели да сачувају свој гол и лопта је завршила у корнеру. 


Било је ово најлошије издање наших фудбалера у свим мечевима одиграним у Анталији. 

Првенство стартује следећег викенда, а утакмица са Мачвом игра се у Шапцу у суботу 15. фебруара у 18 часова.


© ФК РАД Београд 2019