МИЛОШЕВИЋЕВ ЖАЛ ЗА ТРИЈУМФОМ!

Стратег Рада за клупски сајт о анализи меча са Земуном

Фудбалери Рада су на пролећној премијери на свом терену ремизирали против Земуна 2:2, а тренер “небеско – плавих“, Звездан Милошевић  за клупски сајт оцењује мали градски дерби и открива чиме је задовољан, а чиме незадовољан, подвлачећи на шта ће посебну пажњу усмерити у данима који предстоје.

Како у најкраћим цртама оцењујете  меч Рад – Земун?

– Одиграли смо добро  неких 6о-так минута, осим ситуације кад је направљена тактичка грешка у петом минуту и уједно примљен гол,  да би након тога уследио пад, срушила се конструкција  наше игре. И десило се шта се десило ! Земун је у завршници меча играо зрелије, ми смо упали у стихијски ритам игре   и на крају ремизирали. Да ли је могло више, може да се дискутује… Треба бити искрен и рећи да су моји играчи показали карактер,  јер нису изгубили главу после рано примљеног шок гола. Напротив, додали су гас  и на крају им се то вратило за преокрет и наше вођство 2:1. Остаје жал што ту предност нисмо задржали дуже и да мирно приведемо меч крају. У сваком случају честитам Земуну на  освојеном боду – започиње причу за клупски сајт тренер „грађевинара“.

Чиме сте задовољни, а чиме незадовољни у игри  играча Рада?

– Задовољан сам приступом игри, игром одбране, пресингом на половини противника, стриктном маркацијом и прекидом акција противника ,пас игром, као и срчаношћу мојих момака , јер смо управо тако и постигли два поготка после почетног пеха.  До тог 60. минута смо деловали хомогено. Чиме сам незадовољан? Нисмо допустили противнику да нас озбиљније угрози, а примили смо два гола. И то каква два гола- јефтина. Лопта пада у зону петерца где не би смела да падне и на крају заврши у мрежи. Жао ми је што момци нису усвојили моје захтеве. Играче које сам увео у другом полувремену нису били на нивоу, нису направили разлику, већ су се и они утопили у сивило, за разлику од „резервиста“ Земуна. Ето, онај мали Мркаић тек што је ушао у игру, дао нам је гол. Жао ми је што  нисмо успели да до краја меча сачувамо предност од 2:1.

Како коментаришете  то што је задња линија тима веома искусна, а евидентно лако  прима голове, не само на овом мечу већ и на припремама у Анталији?

– Не бих сваљивао кривицу на појединца јер су наивно примљени голови плод индивидуалних и колективних грешака. Фудбал је колективна игра. Цела екипа се брани и напада.Ради се о заједничкој кривици.

Играчи задужени за голове су затајили као и у Анталији, а дефанзивци постижу голове, Зашто постоји такав дисбаланс?

– Одбрамбени играчи  нису у дефанзиви  само због одбране , већ активно учествују у завршници акција .Ето, сад су голове постигли дефанзивци, сутра ће офанзивци. И једни и други показују жељу и карактер. Нека се тресу противничке мреже, а најмање је битно ко је стрелац.

Стекао се утисак да су фудбалери Земуна у последњих пола сата игре деловали много свежије од момака у светло-плавим дресовима. Да ли је у питању „предозираност“ тренинзима или немају довољно снаге за 90 минута?

– Нису „предозирани“ тренинзима и не бих ту улазио у неку другу причу да не бих био погрешно схваћен. Тек сам седам дана у клубу. Уосталом ускоро ће се то видети на терену. Треба само мало  времена и стрпљења. Ја сам на Бањици тек недељу дана и не немам чаробни штапић.

У понедељак је одрађен и  први тренинг после меча са Земуном, каква је била порука  играчима и шта је рађено на тренингу.

– Указао сам им на лоше и добре стране. Надам се да су схватили из мог обраћања како у будућности треба да играмо, да грешке сведемо на минимум, и да будемо што рационалнији и ефикаснији.  Са момцима који су играли против Земуна одрадио сам тренинг опоравка, док су остали имали веома јак и интезиван тренинг.

У наредним данима на шта ће се  посебно ставити акценат у тренажном процесу?

– Наставићемо тамо где смо стали. Смањићу „физику“, док ћу више пажње посветити техничко- тактичким елементима, пре свега мислим на пас игру, пресинг и завршницу- закључио је Милошевић.


© ФК РАД Београд 2019