ЛЕПО ПОПОДНЕ НА БАЊИЦИ!

ЖФК РАД – ФОРСИ: 2-2 (1-1)


Стадион: Краљ Петар Први

Гледалаца: 50

Судија: Јована Полић (главни), Маријана Рајовић (помоћни), Александра Стојанац (помоћни)


Стрелци: Марија Милошевић у 1. минуту, 1:1 Вуковић у 14. минуту, 1:2 Шапески у 26. минуту, 2:2 Танасковић у 40. минуту са пенала.


ЖФК РАД: Алексић, Миљковић, Николић, Ристески, Н. Јовановић, Балан, Мирчетић, Танасковић, Живковић, Милошевић, Марковић

Играли су још: Јанићијевић


ФОРСИ: Тошић, Кузмановић, Домузин, Благојевић, Пешић, Супуровић, Арсић, Шапески, Вуковић, Миљанић, Капор

Играли су још: Абрамовић, Марјановић, Пурић


Стадион Краљ Петар Први је у петак поподне био велика фудбалска позорница хуманости на којој су два тима, ЖФК Рад и Форси, њихови верни навијачи, показали колико велико срце имају. И по ко зна који пут су показали хуманост на делу. Хуманитарни дуел између ове две екипе имао је за циљ прикупљање средстава за помоћ малом Деспоту и сва средства која су прикупљена биће усмерена за лечење нашег малог суграђанина. Било је ово сјајно поподне за дружење и рекреацију Радовки и њихових верних навијача, а и права прилика за мегдан на зеленом тепиху и да се при томе, што је и најважније, прикупи помоћ и помогне детету.


Две екипе, две „гарнитуре“ дресова. Плаво – бели и тегет. У част неким бољим данима који су пред нама . За здравље нашег Деспота и све оболеле деце!


Меч је завршен резултатским егалом, 2:2, иако је резултат био у другом плану. Повеле су девојке у 1. минуту, потом су Форси преокретом стигли до предност 1:2, а у последњем минуту Радовке су поравнале резултат са пенала. На овом мечу виђено је много трчања, додавања, дриблинга, лепих потеза, занимљивих дуела, духовитости…


Текао је 44. секунд утакмице, Марија Милошевић је искористила грешку Форса у организацији напада, стуштила се у шеснаестерац, ослободила се чувара и матирала голмана Тошића. Узвратили су Форси у 6. минуту, када је Шапески , после убацивања Вуковића, снажно шутирао, али се истакла голман Ема Алексић. У 12. минуту Танасковићева је директно из корнера погодила другу стативу, лопта је завршила у гол – ауту. Навијачи су постепено преузимали теренску иницијативу и у 14. минуту поравнали резултат из школске акције. Акцију је започео Капор, лопта је потом стигла до Миљанића који је као на тацни послужио Вуковића, а овај је приморао Алексићеву да вади лопту из мреже.


У другом делу меча Вуковић је најавио преокрет у 24. минуту када је из соло акције био за мало непрецизан. Само минут касније Форси су стигли до вођства. Супуровић је пробио по левом боку, лопта је стигла до Вуковића који је погодио стативу и после праве „викторије“ пред голом грађевинарки најприсебнији је био Шапески и погодио циљ, за 1:2. Смењивале су се акције за акцијом и на једној и другој страни и све до 40. минута до промене резултата није дошло. Могла је Танасковићева минут пре краја да поравна резултат, али је на време изблокирана. Ипак, правда је стигла у последњем минуту меча када је Танасковићева са „креча“ постигла коначан резултат, 2:2.


На крају утакмице, као и на почетку. Загрљаји, пољупци и оно чувено „Само Рад“!


Борба за живот никада не престаје и није ограничена само на овај догађај. На Бањици су увек спремни да помогну свима којима је помоћ потребна, наравно у границама сопствених могућности.


-Помоћ оболелој деци је најхуманији задатак који тренутно имамо у својим животима. Срећна сам што сам била део овог спектакла. Нема веће части од помоћи деци, и једна оваква акција чини ме заиста поносном.

Увек смо излазили у сусрет када је некоме било потребно, а и даље ћемо то радити“ – поручила је Јелена Полић.


© ФК РАД Београд 2019