ЛАЗАРЕВИЋ “ЗАЉУЉАО” ЈАВОР

Стадион: Краљ Петар Први

Без присуства публике

Судија: Станко Остраћанин

Жути картони: Павишић (Јавор)

Стрелци: Лазаревић у 74. минуту (Рад)


РАД: Марковић, Јовановић, Новаковић, Миличквић, Буснић, Лазаревић, Зоговић (Радуновић од 53. минута), Милутиновић, Живковић (Трифуновић од 46. минута), Стојсављевић, Ђурић


ЈАВОР: Лазовић, Јевремовић, Јевтић, Пишчевић, Николић (Младеновић од 46.минута), Луковић, Маричић, Шћепановић (Рушевић од 72. минута), Павишић, Звеканов (Радивојевић од 66. минута), Ибрахим (Севић од 72.минута)
Рад је дошао до друге победе у првенству победивши на свом терену, у 8. колу Линглонг Суперлиге Србије, екипу Јавора из Ивањице резултатом 1:0. Гол одлуке постигао је Лазаревић у 74. минуту.


Рад је први припретио у 10. минуту преко Ђурића, узвратили су гости преко Танкоа у 13. и Луковића у 15. минуту, али су мреже остале нетакнуте. Најбољу прилику да доведе Рад у вођство имао Живковић у 20. минуту када је усамљен испред Лазовића омогућио голману гостију да се истакне. До одласка на одмор виђена је обострано обазрива игра, тако да је првих 45 минута завршено најнепопуларнијим резултатом 0:0.


У наставку меча у 52. минуту Трифуновић је са дистанце погодио пречку. Само шест минута касније Луковић је имао колосалну шансу да доведе свој тим у вођство, али се Марковић истакао својом обраном. У 65. минуту споран детаљ, у шеснаестерцу Јавора непрописно је заустављен Лазаревић, али је једини знак који је судија дао био за наставак игре. У 74. минуту радост у табору небеско-плавих. Буснић је успео да пресече лопту и упосли Лазаревића, који је целу ситуацију сјајно испратио и из нимало лаке позиције искоса шутирао и сместио лопту иза леђа Лазовића, за предност од 1:0. До краја утакмице није било већих узбуђења.


© ФК РАД Београд 2020