Корак води „звери“ ка опстанку

Навијачи га обожавају, играчи још више. Добар стручњак, зна да направи атмосферу, анализира фудбал до најситнијих детаља, а многи кажу да је он чак испред многих у Србији. Његов фудбал је невероватан, нападачки и нико не може да му оспори квалитет и знање које поседује.


Неки су мислили да његов стил на Бањици неће моћи да спроведе, његови критичари су једва чекали да киксне у плеј – ауту, како би осули паљбу по њему, али онда је уследила серија успешних резултата, и од већ виђеног пута у нижи ранг такмичења, Рад је са Кораком на корак до опстанка у елити. Уз резултате,сама игра невероватна, прелепа… 


-Тешко да бих преузео неки други клуб да се налазио у сличној ситуацији као Рад. То је огроман стрес и ход по ивици жилета. Ако ћемо искрено, доста ми је да само вадим трње. Али, Бањица је моја друга кућа. Ту сам провео најлепши део живота и коме бих помогао у тешкој ситуацији, ако не бих клубу у коме сам стекао име и славу. Уосталом, веровао сам у играчки кадар и жао би ми било да тим који заслужује горњи дом заврши у амбису.


Ако вам кажем да се сваки пут најежим кад прођем поред прес сале и видим оне слике на којима су генерације Радових фудбалера. Све мајстор до мајстора, плејаде фудбалских величина које су продефиловале стадионом у Црнотравској улици. Скинеш капу и само се поклониш. Они требају да буду пример новим поколењима и да се и она најеже од некадашњих фудбалских величина.


Са друге стране позив је уследио од Великог Радовца и Великог човека ( са великим словом В ) кога необично ценим и поштујем, уосталом као и он мене. Зато, овај успех управо посвећујем њему. Хвала му што је у мене веровао. Хвала и онима који су у мене сумњали. – у даху Корак објашњава разлоге преузимања клупе бањичког суперлигаша, када се исти налазио у незавидној ситуацији.


Стратег небеско – плавих своје играче, које је преузео у 2. колу плеја – аут фазе, ставља на прво место, и признаје да није очекивао да ће бити потребан толики број бодова у оптицају за опстанак у лиги.


-То нису играчи, то су „звери“. Уосталом то су показали у досадашња четири кола, где су од могућих 12 освојили 10 бодова. Нико их више не може зауставити у походу. Моје „звери“ крупним кораком хитају ка опстанку.

У сваком мечу дали су последњи атом снаге, гинули на терену и захвалан сам им на томе. Искрено, мислио сам да ће нам 7 – 8 бодова бити довољно за опстанак у лиги, међутим, с обзиром на неке резултате биће потребно нешто више. За сада смо близу циља, али има још да се игра – упозорава Корак.


На новинарску констатацију да су садашње, како и сам каже , „звери“ до „јуче“ биле јагањци које је „дерао“ свако ко је хтео, уследило је и питање како их је тако брзо трансформисао, убрзо је уследио и одговор Корака у његовом стилу.


-Вероватно та „звер“ лежи у мени. Енергије су нам се поклопиле. А, то је спој за експлозију. Атмосера у свлачионици је најбитнија. Играчи су максимално мотивисани, верују ми на реч, јер код мене нема лажи и преваре. Овај успех је успех колектива, јер сви ми у Црнотравској живимо за Рад.


После три победе и једног ремија у Црнотравској је у моди „Бронхи” – „лакше се дише“, али Корак упозорава.-Беху некад лепе те бомбоне, а и данас су. Не треба их много конзумирати јер су паљиве и могу грло да изиритирају. Зато још једном упозоравам, нема еуфорије, имају још два кола до краја. Трудићу се да са „зверима“ стигнемо у безбедну луку, јер нам је место у елити и да будемо хит плеј – аута. – истиче Корак.


Поводом резултата оставрених у последња четири кола и препорода који је Корак учинио са сарадницима на његову адресу стижу бројне честитке и поруке, почев од клубова које је тренирао, преко некадашњих саиграча из Рада и Мурсије, па до пријатеља и родбине… Издвојили смо једну која је по нама најзанимљивија.


-Боћа, шта то радиш?

Пусти и друге да играју! – гласила је порука његовог пријатеља из Немачке.


© ФК РАД Београд 2019