КОРАК ВИДИ ГРАЂЕВИНАРЕ У ГОРЊЕМ ДОМУ

За два дана две јаке провере и половичан успех. Победа над Јавором и пораз од Младости. Тренер Богдан Корак анализира два поменута меча, оцењује учинак његових ученика и најављује битку за плеј – офф.


-Одиграли смо две тешеке утакмице против суперлигашких екипа. Против Јавора смо одиграли чврсту и борбену утакмицу, где смо до шесдесетог минута одиграли одлично, имали игру, ритам, шансе… Победа је могла да буде убедљивија да су Младеновић, Трифуновић и Парађина били концентрисанији и прецизнији. Задовољан сам са минималном победом, али сам много више задовољнији приказаном игром мојих фудбалера – укартко је Корак архивирао меч са Јавором.


На меч са Младошћу гледа са помешаним осећањиам, задовољан игром и незадоволан резултатом.


-Не волим да губим у било чему, поготову у фудбалу. Али, овај пораз не треба да брине навијаче. Мењао сам састав, дао шансу свима и одлично су момци одиграли. Младост се бранила до последњег минута, имали смо две три шансе које је теже промашити него реализовати. Битно је да смо стварали шансе и све ће то доћи на своје место. У принципу одиграли смо две веома јаке утакмице против суперлигашких екипа где се играло отворено и без калкулација – сматра шеф струке небеско – плавих.


На основу утакмица са Јавором и Младошћу Корак оцењује тренутне могућности грађевинара.


-На добром смо путу, али има још тога да се уради. Имамо добар посед лопте, одличну пас игру и добру транзицију у нападу. Током ове недеље радићемо још жешће и јаче и очекујем да за две недеље будемо у топ форми. Ово што сам видео против Јавора и Младости радује ме и охрабрује и назнака је берићетне јесени. – оцењује популарни Боћа.


Као и увек Корак је отворен да оцени учинак појединаца на контролним утакмицама и тренинзима.


-Капитен игра капитенски. Већина фудбалера добро функционише. Хајде да се не правимо наивни, зна се ко је квалитет и ко ће бранити боје Рада. Знају то и играчи. Сви су добили шансу и ваљда схватили, да им не цртам, ко може да носи дрес са арматуром. Овде на припремама има доста младих играча и види се да су талентовани, али им још треба хлеба да једу како би стигли до дреса првотимца. Најмање њих четворица морају да иду на позајмицу. Ево, сад отворено. Од те млађе гарде за сада ми се намећу Ризнић и Илић. Они су ме радом и залагањем натерали да на њих озбиљно рачунам. И да не кружим даље, они фудбалери који буду играли против Спартака на последњој провери на Златибору 6. јула су тај топ тим. – открива стратег грађевинара.


Шеф струке небеско – плавих оцењује да је у новој фудбалској сезони објективно место његове екипе у горњем делу суперлигашке табеле.


-Сигурно не видим Рад тамо где је био прошле године. Видим га у плеј – офу. Имамо квалитет и знање и спремни смо да то и остваримо. Кад то кажем имам и адуте. Пре свега захвалан сам управи клуба која је задржала костур екипе, тако да ћемо се брже и лакше уиграти. У току дана стиже Остоја Степановић. Очекујем Волкова и брз повратак Перендије. Знам да је финансијска ситуација свугде тешека као и код нас , али чекам неку специјалку до 31. августа, па да решимо још неке ствари, пре свега да доведемо још два појачања. Да закључим, Рад ће се борити за плеј – офф. – завршио је Корак у оптимистичком расположењу.


© ФК РАД Београд 2019